Voucherele de vacanță, beneficii și reguli de utilizare

Valentin Comanescu ACTUALITATE INVESTIGAȚII

Începând cu acest an, funcționarii publici vor primi de la stat vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Departe de a fi doar un beneficiu pentru salariații de la stat, voucherele au potențialul de a sprijini turismul din România și reprezintă, se pare, o parte integrată a strategiei guvernamentale pentru relansarea turismului autohton.

Categorii eligibile

În linii mari, beneficiarii voucherelor de vacanță vor fi angajații din insituțiile de stat cu responsabilități în domeniul sănătății, angajații consiliilor județene sau a celor locale (salariații aflate în subordinea directă a acestor structuri se bucură la rândul lor de astfel de tichete de vacanță), toți angajații care asigură ordinea publică (de la angajați aflați pe ștatele de plată ale MAI până la angajați ai serviciilor de informații din România sau la angajați ai Poliției Locale), angajații din penitenciare și funcționari publici arondați diferitelor deconcentrate.  

Utilizarea voucherelor de vacanță

Cu ajutorul voucherelor de vacanță, funcționarii vor putea achiziționa servicii de transport, de masă și de cazare. Tichetele nominale emise de către stat pentru funcționarii publici pot fi folosite atât în unități turistice clasice cât și în unități de tratament (balneo-climateric spre exemplu).  Este foarte important de subliniat că voucherele de vacanță nu sunt transmisibile și că vânzarea sau transferarea lor altor persoane poate fi sancționată cu o amendă de până la 27.000 de lei.

Fidelizarea angajaților

Voucherele de vacanță sunt adesea utilizate în afara granițelor, atât în mediul public cât și în cel privat, pentru a fideliza angajații și pentru a completa portofoliul de beneficii de care aceștia se pot bucura (pe lângă beneficii derivate din domeniul de îngrijiri medicale, de transport, etc.). Chiar dacă nu este neapărat o măsură inovativă, ideea Gvernului de a acorda aceste vouchere salaraților la stat demonstrează totuși un interes pentru fidelizarea și pentru păstrarea în sistemul public al acelor angajați cu performanțe care altminteri ar putea migra spre mediul privat.

Sprijin pentru turismul românesc

Prin emiterea voucherelor de vacanță, Guvernul pare a urmări relansarea turismului românesc și limitarea tendinței românilor de a accesa servicii turistice în străinătate. Măsura ar trebui să producă un impact pozitiv vizibil asupra pieței serviciilor turistice și va ajuta probabil industria hotelieră precum și cea de agrement să se dezvolte. Acest lucru poate duce creșterea profitului pentru astfel de unități și poate chiar la creșterea competitivității lor în raport cu alte astfel de opțiuni din străinătate. De semenea, evoluții pozitive în domeniul turismului pod duce la creșterea numărului de angajați.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Netanyahu își începe turneul european la Berlin
Relațiile dintre Israel și principalele puteri europene au avut drastic de suferit în ultima perioadă ...