Pensii mai mari începând de astăzi

Mihai Popescu ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Eduard Bucur

Pensionarii primesc de astăzi pensiile majorate și devansat față de calendarul obișnuit de plată a veniturilor celor ieșiți din câmpul muncii. Punctul de pensie a crescut cu 10% de la 1 iulie, iar pensia  minimă garantată s-a majorat cu 23 procente.

Casa Națională de Pensii a modificat calendarul plății pensiilor cu începere din luna iulie. Până în luna iunie a acestui an, pensiile se plăteau între data de 14 și cea de 28 a lunii. De astăzi, poștașii vor aduce pensiile devansat pentru prima dată. Și asta pentru că în noul calendar de plată a veniturilor către pensionari viramentele de la Casa de Pensii se realizează cu începere de pe data de 1 și până pe 15 ale fiecărei luni. Cât despre plățile restante, acestea vor fi onorate de Poșta Română la domiciliul beneficiarilor între 11 și 15 ale lunii. În cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată rămâne cel de până în prezent. Respectiv, pentru aceștia, plata se face începând din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14, dacă această zi este nelucrătoare.

Luna iulie este și luna cu cei mai mulți bani pentru pensionari. Prin aplicarea programului de guvernare, executivul a majorat punctul de pensie de la 1.000 la 1.100 lei. Și pensia minimă garantată a crescut de la 520 la 640 lei. Aceste modificări îi vizează pe aproape 5 milioane de pensionari. Următoarea majorare a puncutului de pensie este programată pentru data de 1 aprilie 2019. La acel moment, punctul de pensie va crește cu 15% față de nivelul actual, la o valoare de 1.265 lei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tunelul Timpului, la Bran
Marius Ghilezan La Bran, se deschide Tunelul Timpului Frumoase prinţese, ochii deschişi ai regilor, bărbile ...