Google a primit cea mai mare amendă dată de UE unei firme

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC

Google s-a ales cu o amendă de 4,3 miliarde de euro de la Uniunea Europeană din cauza sistemului de operare pentru dispozitive mobile Android. Este cea mai mare amendă pe care oficalii de la Bruxelles o dau unei singure firme.

Uniunea Europeană a acuzat Google că a abuzat de poziția sa dominantă pe piața de smartphone-uri ca să-și promoveze motorul de căutare. Comisia Europeană a acuzat gigantul american de trei lucruri:

  • forțează producătorii de telefoane și tablete cu Android să seteze motorul de căutare Google ca implicit și să preinstaleze browser-ul Chrome că să ofere acces la magazinul de aplicații Play Store
  • blochează producătorii să vândă dispozitive mobile cu sisteme de operare rivale, bazate pe codul open-source al Android
  • oferă producătorilor de telefoane și rețelelor de telefonie stimulente financiare că să pre-instaleze pe dispozitive doar serviciile de căutare Google.

În prezent, 74% din smartphone-urile din UE rulează Android. Cel mai probabil, Google va contesta amenda primită de la Uniunea Europeană.

Compania americană a primit critici similare și în Rusia, dar aici a făcut concesii. Rușii pot acum alege între motorul de căutare Google și două locale, Yandex și Mail.ru, atunci când deschid prima oară browserul Chrome. După această schimbare, Yandex a ajuns să fie folosit în 46% în căutările mobile, față de 34% înainte.

Este celebru și cazul când Uniunea Europeană a forțat Microsoft să nu mai livreze sisteme de operare Windows în Europa cu Internet Explorer pre-instalat, tot din cauza faptului că firma lui Bill Gates abuza de poziția dominantă pe piață să-și impună propriul produs.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Regina Maria, în presa franceză a vremii
Se împlinesc astăzi 80 de ani de când a murit Regina Maria, prima Suverană a ...