Tour de France a fost oprit de un protest al fermierilor francezi cu baloţi de paie

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Cea mai cunoscută cursă ciclistă din lume, Turul Franței, a fost oprită timp de 15 minute după ce un grup de fermieri francezi au blocat traseul cu baloți de paie. De asemenea, gazele lacrimogene folosite de poliție pentru a dispersa protestatarii au intrat în ochii mai multor sportivi, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incidentul a avut loc în sudul țării, în timpul etapei dintre Carcassonne și Bagneres-de-Luchon. Fermierii i-au lăsat pe primii cicliști să treacă, dar au blocat drumul cu baloți de paie când s-a apropiat plutonul. Agricultorii au dorit să protesteze prin acest mod împotriva tăierii subvențiilor. Jandarmaria a intervenit rapid și în forță, dar mai rău a făcut. Gazele lacrimogene folosite împotriva demonstranților s-au răspândit în toată zona. Unii cicliști au fost și ei afectați și au trebuit să își spele ochii cu multă apă, ca să scape de substanțele iritante. De asemenea, întreaga cursă a fost oprită de autorități, pentru ca sportivii să nu treacă prin norul de gaze.

Turul Franței urmează să se încheie weekendul acesta la Paris, cu tradiționala etapă pe Champs-Élysées. Cele mai mari șanse la victorie le are britanicul Chris Froome, actualul deținător al tricoului galben. Dacă va triumfa, va egala recordul de cinci Tururi câștigate. Americanul Lance Armstrong fusese de șapte ori campion în Marea Buclă, dar a pierdut toate titlurile din cauza dopajului. Prima ediție a acestei curse cicliste a fost în 1903.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Pe tabla de şah, Vasile Blaga împinge pionii. Mută la Cioloş?
“Nu-mi trebuie nicio funcţie” – a declarat Vasile Blaga jurnaliştilor după reuniunea “greilor” din  fostul ...