ANAF suspectează că trei facturi decontate de PNL în alegerile din 2016 ar fi false

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Reprezentanţii ANAF au descins la sediul PNL pentru a verifica autenticitatea unor decontări făcute în timpul alegerilor din 2016. Conform România Tv, inspectorii ANAF fac verificări la PNL după ce au constatat că documentele depuse spre decontare de PNL – ca urmare a serviciilor prestate de trei firme – ar fi false.

În campania electorală din 2016, şef de campanie a fost Gheorghe Falcă, primarul Aradului. Majoritatea contractelor de promovare au fost orientate spre Felix Tătar, dar prin judeţe, filialele locale au mai avut contracte şi cu alte firme de consultanţă.

Potrivit legii electorale ale acelor vremi, banii cheltuiţi în campanie erau rambursaţi de la stat pe baza unor deconturi justificative şi a unor procese verbale.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat unui reporter Mediafax că: „M-am dus, m-am plimbat prin PNL şi n-am văzut nicăieri pe nimeni de la direcţia antifraudă. Legat de cheltuielie de campanie, AEP a trimis, în aprilie-mai 2017, documentaţia pentru verificare. Până astăzi nici AEP, nici noi ca PNL nu avem un răspuns din partea ANAF”.

Şi la USR, Autoritatea Electorală Centrală a descoperit nereguli în repartizarea fondurilor de campanie. de trei luni în spaţiul public nu au mai apărut informaţii despre dosarul penal întocmit.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tito rămâne președintele preferat al sârbilor
Josip Broz Tito, dictatorul comunist al Iugoslaviei, ar fi pe primul loc în preferințele sârbilor, ...