Adi Despot, semnatar al Petiţiei „Fără Penali în Funcţii Publice”, este cercetat de către procurorii DNA

Popescu Mihai ACTUALITATE Principal

Adi Despot, semnatar al Petiţiei „Fără Penali în Funcţii Publice”, este cercetat de către procurorii DNA, pentru că ar fi dosit şpaga de 2 milioane de Euro din dosarul ”Cârlionțatu’”, cu Sorin Ovidiu Vîntu și Bogdan Olteanu în rolurile principale.

 Solistul trupei Viţa de Vie, Adrian Despot, a semnat initiaţiva cetăţenească „Fără Penali în Funcţii Publice”, a anunţat zilele trecute grupul civic Rezistenţa. Potrivit Cancan.ro, procurorii DNA ar fi cerut verificarea conturilor lui Adrian Despot. Fostul jurat de la ”Vocea României” ar fi fost suspectat că ar fi ”dosit” șpaga de 2 milioane € din celebrul dosar ”Cârlionțatu’”, cu Sorin Ovidiu Vîntu și Bogdan Olteanu în rolurile principale.

Numele lui Adrian Despot a ajuns pe buzele procurorilor ca urmare a faptului că este căsătorit cu Lisa, nimeni alta decât sora fostului viceguvernator al BNR și ex-președinte al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu.

Anchetatorii susțin că șpaga de două milioane de Euro pe care Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi dat-o lui Bogdan Olteanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării ar fost spălată prin intermediul unui circuit financiar între mai multe companii offshore, metodă consacrată în schemele de evaziune. Însă procurorii au avut anumite suspiciuni, potrivit cărora Adrian Despot nu ar fi străin de situație și că o parte din bani s-ar afla în conturile sale.

Motiv pentru care procurorii DNA au făcut mai multe adrese către ANAF și diverse bănci prin care au cerut detalii despre veniturile și conturile lui Adrian Despot.

Astfel, cercetatul de către procurori e semnatar al Petiţiei fără penali în funcţiile publice.

 

Loading...

One Comment

  1. Vladimir Dumitru

    Din câte am inteles, campania are țintă penalii CONDAMNAȚI deja de către Instanțe!
    Problema mea e că Justiția o lălăie foarte mult cu aceste condamnări sau achitări, mai ales în cazurile de răsunet!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
„Mişcarea” strategului lui Trump, alternativă la Fundaţia Soros
Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a salutat vineri ideea lui Steve Bannon, fostul strateg ...