Decapitarea unei mari firme româneşti, la cererea lui Barroso, prin DNA-ul stârnit de Ponta

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII Principal

Romstrade, firma lui Nelu Iordache, cea care a construit Transalpina, printr-un contract de aproape 300 de milioane de Euro,  semnat de pe vremea când ministrul transporturilor era Ludovic Orban, s-a obişnuit să construiască încă din 2008 cu credit furnizor. Adică, deşi CNADR nu avea bani în buget pentru asfaltarea a 140 de km de drum alpin, afaceristul din Giurgiu a făcut lucrările cu bani de la bancă, ulterior achitate de ministerul transporturilor. Pentru că afacerea mergea strună, Ministerul tot nu avea bani pentru tronsonul de autostradă Nădlac – Arad. Ce a făcut Nelu Iordache a luat bani de la o serie de firme de construcţii din Portugalia.

Construcţia autostrăzii Nădlac-Arad a fost împărţită în două loturi, pe o distanţă totală de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

José Manuel Barroso a cerut decapitarea firmei româneşti

La acea vreme nu ştia ce interese avea José Manuel Barroso, preşedinte al Comisiei Europene la acea vreme, în acele firme. Cu banii de la lusitani, Iordache, împreună cu o serie de liberali, a fondat Blue Air, zic o surse din apropierea fostului prim ministru.

În 2012, Victor Ponta a ajuns prim ministru. José Manuel Barroso era preşedintele Comisiei Europene. La o întâlnire la Bruxelles, portughezul iar fi cerut lui Victor Ponta să rezolve problema cu creditul furnizor al lui Romstrade. Vreo şase milioane de Euro. Ce s-a întâmplat?

Procurorii anticorupţie au descins joi, 28 noiembrie 2012, la firmele Romstrade şi Blue Air, deţinute de Nelu Iordache, într-un dosar privind posibile deturnări de fonduri europene în cazul lucrărilor la autostrada Arad – Nădlac.

Nu a existat nicio plângere la DNA din partea portughezilor, doar o sesizare la OLAF.

Banii nu proveneau din fondurile structurale şi de coeziune

La vremea respectivă, jurnaliștii de la “Lumea Justitiei” arătau că sumele pretins deturnate de Nelu Iordache, conform acuzațiilor formulate de DNA, nu proveneau din fonduri europene, ci dintr-un avans plătit de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) perfectat la 20 mai 2011 între CNADNR și Asocierea Romstrade S.R.L. – Monteadriano Engenharia Portigalia – Donrep Construct S.R.L. Concluzia celor de la “Lumea Justitiei” era pe cât de simplă, pe atât de clară: nici vorba de infracțiunea de fraudare de fonduri europene (pentru care a fost inculpat și arestat Nelu Iordache), întrucât singurii bani avansați către asocierea Romstrade au provenit din fonduri bugetare, că urmare a unei hotărâri de guvern care a decis că până când va veni finanțarea europeană de la Comisia Europeană, prin Fondul de Coeziune, să pună prin CNADNR banii la bătaie pentru demararea lucrărilor la autostradă Nadlac–Arad.

La acea vreme, Romstrade era cel mai mare firmă de construcţii din România, cu o cifră de afaceri de 134 de milioane de Euro.

Marean Vanghelie l-ar fi auzit cu urechile lui pe Victor Ponta cum spunea că-l arestează pe Nelu Iordache

Astăzi, după şase ani, Marean Vanghelie, fost vicepreşedinte al PSD, mărturiseşte în emisiunea „Controverse” a lui Andrei Bădin, de la B1Tv, că l-a auzit de mai multe ori pe fostul preşedinte al PSD cum spunea că-i va aresta pe Dan Adamescu şi pe Nelu Iordache.

“Dom’le, și Nelu Iordache a fost arestat tot de Ponta. La cerința domnului Ponta. A încercat să orchestreze un scandal între firma domnului Iordache și o firmă spaniolă care era susținută la vremea respectivă de președintele Comisiei Europene, Barroso. Nelu Iordache datora niște bani acestei firme spaniole și Barroso l-a rugat pe Ponta să-l ajute să își încaseze banii. Ponta s-a folosit de acest fapt. A făcut toate demersurile către DNA și către SRI ca să-l aresteze pe Iordache și să-i ia firma Blue Air. Din informațiile mele, acum firma Blue Air este controlată de niște oameni aflați în spatele domnilor Ponta și Ghiță. Era o practică să vâneze business-urile ce erau foarte bune. Sub eticheta de luptă anticorupție ei își făceau toate mendrele”, a susținut fostul primar Marian Vanghelie în emisiunea Controverse B1 acum câteva săptămâni.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Dan Andronic, fost consultant politic: “Dezbaterea pe tema tăbliţelor suedeze avantajează PSD”
Mai multe site-uri şi televiziuni au dezbătut subiectul şoferului cu plăcuţele suedeze. La un moment ...