China interzice un film pentru copii deoarece l-ar ironiza pe Xi Jinping

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Christopher Robin, cel mai recent film despre aventurile ursulețului Winnie the Pooh și a prietenilor săi, a fost interzis în China de către autorități. Oficial, refuzul de a permite accesul producției Disney în cinematografe nu a fost însoțit de niciun motiv.

Neoficial, este vorba de ce a ajuns să simbolizeze în China ursul creat de autorul britanic AA Milne în 1924. Winnie the Pooh a devenit un simbol ar rezistenței față de partidul comunist deoarece opoziția a folosit imaginea personajului animat ca să-l ironizeze pe președintele Chinei.

Vara trecută, bloggerii chinezi au început să-l compare pe dolofanul urs cu Xi Jinping și burta lui. Internauții au umplut mediul online chinez cu poze în care Winnie the Pooh și liderul de la Beijing arătau aproape la fel. De atunci, temuții cenzori chinezi au șters imaginile pe care le consideră jignitoare și au blocat utilizatorii de Internet să posteze altele noi. În iunie anul acesta, autoritățile chineze au blocat și postul HBO după ce John Oliver, realizatorul emisiunii Last Week Tonight, a râs de Xi Jinping și de faptul că se simte ofensat de comparația cu Winnie the Pooh.

Piața chineză de film este cea mai mare din lume, dar accesul filmelor non-chineze este restricționat. Doar 34 de producții occidentale au voie să fie difuzate anual în cinematografele chineze iar Partidul Comunist decide care sunt acestea.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Klaus Iohannis se opune cu ”toată greutatea” cheltuirii eficiente a banului public
Guvernul a decis să aplice în sfârșit un principiu al cheltuirii fondurilor bugetare, care să ...