Clinica multifuncțională Calistrat Grozovici, în incinta Spitalului Național de Boli Infecțioase Matei Balș

Marius Ghilezan Principal SOCIAL

Azi în şedinţa de guvern s-a aprobat proiectul  de construcţie a Clinicii multifuncţionale Calistrat Grozovici care prevede ridicarea a două corpuri de clădire cu o suprafață desfășurată de aprox. 51.000 mp, pe mai multe nivele, care vor avea în componență secție de urgență, unitate ambulator, unități ATI, secții pentru consultații, imagistică, radio-terapie, bloc operator, farmacie, camere de gardă, cabinete, heliport, amfiteatru, laboratoare, bloc de cercetare.

În cadrul planului strategic de dezvoltare a INBIMB 2014 -2016 -2019, Proiectul de reconstrucție în sistem monobloc a pavilioanelor P1 (C8), P2 (C4), Centrul de dezvoltare de idei de cercetare științifice (C14) – denumit în continure “Clinica Multifuncțională Dr.Calistrat Grozovici”, reprezintă o prioritate. Planul constă în refacerea și construirea unor corpuri de clădire cu legături funcționale și operaționale între ele, pentru îndeplinirea cerințelor actuale privind performanța profesională și financiară în sistemul de sănătate, având ca punct focal siguranța pacienților.

Pentru exploatarea acestui concept a fost nevoie de o integrare generalizată în structurile deja existente, considerațiile cele mai importante privind optimizarea condițiilor hoteliere și a investițiilor tehnologice pentru asigurarea unor costuri operaționale cât mai scăzute, în vederea corelării lor cu performanțe clinice și terapeutice mult îmbunătățite.

Proiectul este al directorului Streinu-Cercel, cel care a reuşit în câţiva ani să construiască un  centru de excelenţă în domeniul bolilor infecţioase la Matei Balş.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Linia de metrou M 7 are undă verde de la guvern
Astăzi în şedinţa de guvern s-a aprobat extinderea rețelei de metrou prin realizarea magistralei M7, ...