Guvernul a alocat 137 de milioane de euro pentru înzestrarea armatei cu lansatoare de rachete antinavale

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal

În contextul atâtor ameninţări navale din Marea Neagră, Guvernul a hotărât în şedinţa de ieri alocarea sumei de 137 de milioane de euro (fără TVA) pentru înzestrarea armatei cu sisteme de instalaţii mobilă de lansare a rachetelor antinavă – SIML.  

Contractul de furnizare, în care se va regăsi și suportul logistic iniţial, se va desfășura în intevalul 2018 – 2022 și va fi multi anual. MApN susține că programul SIML este „o necesitate esenţială” mai ales în contextul conflictelor îngheţate din regiunea extinsă a Mării Negre, scrieMEDIAFAX.

„În prezent, regiunea extinsă a Mării Negre este caracterizată de acţiunile de încălcare a normelor de drept internaţional, prin conservarea conflictelor îngheţate şi intensificarea prezenţei militare. În aces context, dotarea forţelor navale române cu un sistem de instalaţii mobile de lansare nou, modern, interoperabil cu navele care urmează să intre în dotarea Forţelor Navale şi cu cele din dotarea altor state membre ale NATO, adaptat misiunilor actuale, constituie o necesitate esenţială ce va trebui satisfăcută în cel mai scurt timp posibil. Prin această dotare, luându-se în considerare durata de viaţă a sistemului de aproximativ 20 de ani, care poate fi prelungită ulterior prin modernizări succesive, se asigură Forţelor Navale Române certitudinea operaţională necesară pentru îndeplinirea corespunzătoare a misiunilor specifice pe termen mediu şi lung”, informează sursa citată.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Patru procurori au depus dosarele de candidatură pentru funcţia de procuror şef al DNA
Astăzi este ultima zi în care procurorii îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de ...