Klaus Iohannis se duce la şedinţa BEx al PNL de la Sibiu, conform ziare.com

Marius Ghilezan OPINIE POLITIC Principal

Iniţial, Klaus Iohannis a intenţionat să se întâlnească la sfârşitul acestei săptămâni la Sibiu cu un cerc restrâns de lideri ai PNL care să se ocupe de reţeaua sa electorală, mai ales că principalul competitor, Dacian Cioloş, care încă nu şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de preşedinte, e mai avansat în construcţia reţelelor prin judeţe, chiar dacă partidul său nu e încă înregistrat la tribunal.

Ludovic Orban a plusat. A mărit miza. Recent l-a numit pe prosperul om de afaceri Mircea Cazan, senator PNL, ca interimar în filiala controlată total de Raluca Turcan. O vreme Cazan nu a fost în graţiile preşedintelui, deşi în 2014 i-a făcut campanie electorală în oraşul Sibiu. Mircea Cazan nu figura pe lista lui Iohannis. Astfel, abil, Ludovic Orban a convocat un BEx în oraşul lui Iohannis, cu o participare mult mai largă.

Surse ziare.com susţin că preşedintele Klaus Iohannis  va participa  astăzi, ora 17.00, la hotelul Hilton din Sibiu, la reuniunea BEx.

Ce se va discuta la reuniunea politică? Unele surse confirmă că principala temă va fi susţinerea preşedintelui în iniţiativa de organizare a reuniunii la nivel înalt a şefilor de state şi de guvern de la Sibiu de anul viitor, dar şi campania sa prezidenţială.

În Sibiu, la ultimele alegeri europarlamentare, PNL a luat doar 14%. Acum îşi doreşte un scor mai bun, chiar dacă Mircea Cazan nu pare a avea un loc eligibil pe listă, deşi îşi dorea.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Guvernul a alocat 137 de milioane de euro pentru înzestrarea armatei cu lansatoare de rachete antinavale
În contextul atâtor ameninţări navale din Marea Neagră, Guvernul a hotărât în şedinţa de ieri ...