Scandalul Protocoalelor se amplifică. Eduard Hellvig zice că le-a retras pe cele cu justiţia

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, vineri, pe Facebook, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, o achetă a Comisiei de Supraveghere a SRI, pentru „eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI”, după ce în spaţiul public au apărut mai multe protocoale secrete semnate şi după Decizia CCR că acestea sunt ilegale. Pentru  seara aceasta, Eduard Helvig a anunţat o neaşteptată conferinţă de presă la ora 20.00.

 „Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor cer Comisiei de Supraveghere a SRI să demareze de urgenţă o anchetă care să cerceteze eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI şi să scoată la lumină toate amănuntele acestei poveşti. Cred că, la rîndul ei, Inspecţia Judiciară trebuie să se autosesizeze în legătură cu aceste protocoale şi să pornească o anchetă la Parchetul General. E inacceptabil ca o ţară întreagă să fie minţită în acest fel iresponsabil şi lipsit de ruşine. (…) Am fost asiguraţi că protocoalele de cooperare ilegală între instituţiile din Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii au încetat să existe. Ele ar fi trebuit să nu mai existe fiindcă legea cere acest lucru, fiindcă CCR a găsit neconstituţional amestecul ofiţerilor din servicii în cercetarea penală. Şi SRI, şi Parchetul General au afirmat răspicat, prin şefii lor sau prin comunicate oficiale, că nu mai există protocoale.”, a scris preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pe Facebook.

Liderul PSD spune că au mai existat şi alte documente semnate între Eduard Hellvig şi Augustin Lazăr.

„Aseară (joi seara – n.r.), însă, am văzut cu toţii că nu e aşa. Alte protocoale au fost semnate între SRI şi Parchetul General. Presa a dezvăluit documentele, iar SRI, încolţit de evidenţa lor, le-a recunoscut. Avem de-a face cu două documente, ambele datate decembrie 2016, la nouă luni după ce CCR stabilise neconstituţionalitatea lor. Ambele semnate de Eduard Hellvig şi Augustin Lazăr.”, a adăugat Dragnea.

Parchetul General semnează protocoale cum ar semna achiziţia de cătuşe

 

Protocoale de colaborare cu toată lumea, s-ar putea traduce deviza Parchetului General. După protocolul cu SRI, cu serviciul secret al Ministerului de Interne, Parchetul General a mai încheiat protocoale cu Academia Română, cu Ministerul Mediului au cu Greenpeace.

În plin scandal legat de protocolul de colaborare dintre Parchetul General și Serviciul Român de Informații, în data de 26 februarie 2018, Ministerul Mediului semna cu Parchetul General un procotol de colaborare pentru o mai bună ”administrare a actului de justiție, pentru creșterea eficienței acțiunilor de prevenire, descoperire și combatere a oricăror fapte păgubitoare pentru mediu”. Potrivit acestui protocol, inspectorii de mediu se angajau să predea procurorulor, toate informațiile și datele, relevante și utile, despre persoane, indicii materiale și documentare, stări și circumstanțe în legătură cu comiterea de fapte care încalcă legea penală. Ministerul Mediului se mai obligă să desemneze anumiți reprezentanți care să țină legătura cu procurorii și să le predea acestora datele solicitate.

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a semnat în anul 2018 un Protocol cu Parchetul General.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Eduard Hellvig: “Nu mai există niciun protocol în vigoare referitor la actul de justiţie”
Eduard Hellvig, şeful SRI, a ieşit aseară la ora 20.00 pentru a ne explica într-o ...