Au condus 30 de ore să doneze o mașină de pompieri unei comune din Buzău

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Trei pompieri din orașul belgiană Soignies a mers 2300 de kilometri ca să-și respecte o promisiune: să dea comunei Gherăseni din Buzău, care care este înfrățit cu orașul lor, o autospecială de stingere a incendiilor.

Vehiculul urma să fie casat în  ţara de origine dar, la inițiativa unei asociații a pompierilor, a fost reparat complet ca să fie donat micii comune buzoiene. Cei trei bărbați care au primit misiunea să aducă autospeciala în România au făcut un adevărat traseu transcontinental, aproape de Marea Nordului la Marea Neagră. 30 de ore a durat călătoria. Au plecat pe 20 august și au ajuns la destinație în după-amiaza zilei de 23 august.

Pompierii belgieni au fost întâmpinați în Gherăseni de primar și de alți localnici, care au arborat pe noua mașină steagurile României și Belgiei, pentru o poză lângă placa de la intrarea în comună. Belgienii vor mai sta câteva zile în Buzău, ca să-i învețe pe pompierii voluntari din localitate cum să utilizeze autospeciala.

Potrivit presei belgiene, mașina de pompieri provine din baza Hainaut-Centre, aflată în Valonia, partea francofonă a Belgiei. Ideea acestei donații inedite a venit deoarece multe localități mici din România sunt  la distanţe de 40 de kilometri de o stație de pompieri.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Elvețienii, iritați de Coca-Cola produsă în România
O sticlă de Coca-Cola cu motive tipic elvețiene, adică cu Heidi, flori de colț, munți, ...