Brexit rămâne Brexit. Theresa May nu vrea un alt referendum

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Theresa May a refuzat categoric un al doilea vot legat de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, deși tot mai multe voci, chiar și din cadrul partidului ei, cereau acest lucru. De asemenea, șefa guvernului britanic a spus că UE nu o va putea forța atenuarea prevederilor planului Chequers de Brexit.

Theresa May a spus că un vot asupra acordului negociat cu Bruxelles-ul ar însemna o trădare a democrației și a încrederii politicienilor în votul britanicilor. Oponenţii premierului britanic cer tot mai insistent un asemenea referendum.

Planul Chequers prevede că UE și Marea Britanie vor crea o set de reguli comune pentru comerț, astfel încât să fie cât mai puține probleme la graniță. Dar criticii propunerii susțin că Regatul Unite va rămâne legat de UE și că nu va putea să semneze propriile tratate comerciale.

Un grup transpartinic, format mai ales din vedete, activiști dar și unii parlamentari, vor ca parlamentul să voteze pro sau contra unui nou referendum.

Oficialii britanici și europeni ar trebui să ajungă la un acord cu privire la viitoarea relație UE-UK  până în octombrie, când e un summit european. Dar puțină lume crede că acest lucru se va întâmpla, deoarece negocierile merg prost. Theresa May este încrezătoare totuși că se va ajunge la înțelegere între Londra și Bruxelles, dar că guvernul britanic se pregătește și pentru eventualitatea, din ce în ce mai probabilă, a unei ieșiri din UE fără vreaun plan.

Data Brexitului va fi 29 martie 2019, la jumătatea președinției românești a UE.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
George Maior ameninţă că va începe să vorbească
“Va veni o vreme şi nu cred că o să le facă plăcere unora, când ...