AVOCATUL POPORULUI: “Deţinutul Stan Mustaţă a fost declarat apt de muncă, deşi avea mai multe afecţiuni”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Avocatul Poporului a constatat că deţinutul Stan Mustaţă la Penitenciarul Rahova a fost declarat apt pentru a presta muncă, deşi era cunoscut cu cardiopatie ischemică, insuficienţă renală, diabet şi gută, fiind încadrat la regim alimentar. De asemenea, nu a fost informat cu privire la faptul că va fi transferat, fiind trezit din somn în jurul orei 2 a.m. şi anunţat să îşi facă bagajele pentru că ‘va fi pus pe cursă’, fără a i se comunica locul şi motivul transferului. “Din cauza faptului că s-a operat eronat regimul de executare în sistemul PMS (Prisoner’s Management System), deţinutul Stan Mustaţă figurând şi după data de 12 martie 2018 la regim închis în loc de regim semideschis, a fost aprobat şi efectuat transferul la Penitenciarul Giurgiu şi nu la Penitenciarul Jilava, cum era legal”, se precizează într-un comunicat transmis presei vineri.

Stan Mustaţă: „mai multe afecţiuni cronice”

În plus, arată sursa citată, deşi la data încarcerării lui Stan Mustaţă acesta era diagnosticat cu mai multe afecţiuni cronice, pe perioada detenţiei la Penitenciarul Rahova nu a efectuat niciun fel de investigaţii de laborator, în vederea monitorizării parametrilor biologici, având în vedere că suferea de afecţiuni care necesitau periodic acest lucru (hipertensiune arterială, diabet zaharat, gută, dislipidemie, adenom de prostată etc).
Transferul din noapte a deţinutului Stan Mustaţă, fără condiţii de microclimat, ar fi putut avea consecinţe asupra stării de sănătate a acestuia
„Ţinând seama de faptul că Stan Mustaţă era diagnosticat cu multiple afecţiuni cronice şi se afla sub tratament permanent, transferul efectuat în absenţa unei perioade de odihnă adecvate şi cu un mijloc de transport fără condiţii corespunzătoare de microclimat ar fi putut avea consecinţe asupra stării de sănătate a acestuia”, susţine Avocatul Poporului.

Posibila încălcare a dreptului la viaţă şi la integritate fizică

Fostul judecător Stan Mustanţă, care se afla în detenţie, a murit la Spitalul Carol Davila din Bucureşti, după ce a fost transferat între penitenciarele Rahova, Giurgiu şi Jilava, iar Avocatul Poporului a făcut anchete la toate cele trei penitenciare, vizând posibila încălcare a art. 22 şi a art. 34 din Constituţie privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Scaunul spaniol al lui Dăncilă – lecție în dezinformare
S-au umplut ieri Internetul și ecranele unor televiziuni de același lucru: premierul Viorica Dăncilă a ...