300 de evenimente, pregătite pentru președinția românească a UE

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Mai sunt mai puțin de patru luni până când România va prelua președinția rotativă a Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, iar pregătirile sunt deja în faza finală, a anunțat Ministerul de Externe.  Ultimele detalii au fost prezentate de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, cel care conduce comitetul interministerial care se ocupă de planificarea acestui eveniment diplomatic major.

Evenimentele în toată ţara

„Acest exerciţiu impune o capacitate administrativă corect dimensionată, foarte bine echipată din punct de vedere al competențelor şi nivelului de expertiză, un proces de coordonare profesionist şi eficient, precum și un efort convergent din partea întregii administraţii şi chiar a societăţii româneşti în ansamblul ei. Am intrat deja în etapa finală a procesului de pregătire a mandatului și suntem pregătiți pentru a gestiona din punct de vedere organizatoric şi logistic evenimentele din cadrul Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Calendarul actualizat al reuniunilor care vor fi organizate în România pe durata exercitării mandatului cuprinde circa 300 de evenimente, care se vor desfășura la București și în țară, acoperind toate județele“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, potrivit unui comunicat de presă al MAE.

BREXIT în România

De departe cel mai important eveniment din cadrul președinției românești va fi ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, ce va avea loc la 29 martie 2019. După Brexit, liderii țărilor din Uniunea Europeană se vor strânge la Sibiu pentru a discuta despre viitorul proiectului european ca urmare a plecării Regatului Unit.

Londra susţine că negocierile de ieşire din UE merg bine, negociatorii UE

Negocierile pentru viitoarea relație între Marea Britanie și blocul comunitar ar trebui să fie gata până în octombrie, dar cei familiarizați cu discuțiile spun că termenul va fi, de fapt, noiembrie. Londra se laudă că tratativele merg bine și să un acord este foarte aproape, în timp ce negociatorii europeni au transmis că discuțiile sunt în impas, deoarece subiecte critice nu au soluție.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
LA TRIBUNAL / Avocatul Florin Ghiubenghian cere radierea lui Firea şi Negoiţă dintre vicepreşedinţii naţionali ai PSD
Florin Ghiubenghian, preşedintele Fundaţiei pentru Buna Guvernare şi Prevenirea Corupţiei EUROHONEST,  a constestat la Tribunalul ...