În Rapsodia maghiară, popularii europeni introduc partitura străzii din Bucureşti

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

În Parlamentul European de la Strasbourg s-a discutat un raport despre încălcările regulilor statului de drept contra Ungariei, formulat de o serie de reprezentanţi ai verzilor. Viktor Orban a contracarat dur: “Este o insultă la adresa poporului maghiar”.

Stupoare, în loc să se refere la Ungaria, Manfred Weber, liderul PPE (familie politică europeană din care face parte şi FIDESZ, partidului lui Viktor Orban) a atras atenția că țara în care au existat proteste anti-guvernamentale în această vară nu a fost Ungaria, ci România. „Guvernul socialist de la București face abuz de putere cu scopul de a facilita corupția,” a criticat politicianul creștin-social german. El a precizat că și social-democrații și liberalii, în aceeași măsură ca și conservatorii, sunt obligați să respecte drepturile fundamentale, democrația și statul de drept în calitate de membri ai Uniunii Europene. Asta în condiţiile în care săptămâna trecută el a spus că dacă va ajunge preşedinte al Comisiei Europene “va colabora cu toată lumea de la Salvini la socialiştii de la Bucureşti.”

Weber a amintit că până și libertatea presei a ajuns să fie pusă sub semnul întrebării, după asasinarea în ultimele luni a doi jurnaliști în țări ale Uniunii. Revenind la Ungaria, problematică ar fi asigurarea libertății de funcționare a universităților și a organizațiilor non-guvernamentale. Și ONG-urile critice la adresa guvernului trebuie să poată exista și lucra în Ungaria, a subliniat Manfred Weber.

Liderul PPE a evitat să comenteze dacă grupul parlamentar va vota raportul formulat împotriva Ungarie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
POLONIA A GOLIT MINISTERUL DE EXTERNE DE SECURIŞTI ŞI ABSOLVENŢI LA MOSCOVA
Din cadrul Ministerului de Externe al Poloniei au fost daţi afară toţi foştii colaboratori ai ...