Nepoata lui Jean-Marie Le Pen va conduce o academie pentru elitele politice conservatoare

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Marion Marechal-Le Pen, nepoata liderului naționalist francez Jean-Marie Le Pen și nepoata de soră a lui Marine Le Pen, este directoarea unei noi academii dedicate educării unei noi elite politice franceze de dreapta – Institutul pentru Științe Sociale, Economice și Politice (ISEEP)

Instituția, care se va deschide luna aceasta în Lyon, ar urma să fie o pepinieră pentru o nouă generație de politicieni și oficiali care să îi înlocuiască pe cei care conduc acum la Paris, deoarece și-au pierdut viziunea, a spus chiar Marion Marechal-Le Pen, într-un interviu pentru politico.eu. A treia generație a dinastiei politice Le Pen este de părere că actualii politicieni știu să conducă o campanie electorală, dar nu știu să fie lideri, nu cunosc istoria Franței și moștenirea diplomatică a Franței.

Nepoata Marion, speranţa conservatoare

Funcția de conducere la această “academie conservatoare” reprezintă revenirea tinerei de 28 de ani în spațiul public. În 2012, a devenit cel mai tănâr parlamentar francez din istorie, dar s-a retras în 2017 din politică și din partidul condus pe atunci de mătușa sa, Marine Le Pen. Marion Marechal-Le Pen este considerată de mulți marea speranță a dreptei franceze și este mult mai populară decât cea care a pierdut președinția în fața lui Emmanuel Macron.

Tânăra a spus clar că ISEEP nu se dorește a fi o școală de partid și că este complet separată de activitățile sale politice din trecut. În cadrul acestei campanii de rebranding, nepoata lui Jean-Marie Le Pen a renunțat la numele bunicului, mamei și mătușii, prezentându-se doar drept Marion Marechal. Cel mai probabil din cauza faptului că numele de “Le Pen” are o rezonanță negativă în mentalul colectiv francez.

Studii aprofundate despre conservatorism

ISEEP a fost lansat în mai, fiind susținut de o serie de antreprenori locali. Circa 75 de oameni au aplicat până acum pentru programul de Master de doi ani, care costă 5500 de euro pe an, deși acesta nu a fost încă acreditat de Franța. Studenții vor avea cursuri pentru “Arta Dezinformării”, “Istorie și strategie militară,” “Islam și civilizația islamică: analiza unei tendințe globale” și “conservatorism în SUA, China și Rusia.”

Profesorii vin și ei din dreapta politică – Raheem Kassam, un aliat al lui Steve Bannon, strategul care l-a dus pe Donald Trump la Casa Albă, Paul Gottfried, un filozof și istoric conservator american, apropiat de aripa tradițională a Partidului Republican, și Oleg Sokolov, un istoric rus specializat în Napoelon și cavaler al Legiunii de Onoare.

70% dintre francezi nu mai sunt de acord cu politicile lui Macron

Unul dintre masteranzi, membru ai tineretului partidului de centru dreapta Republicanii, a spus că a ales această instituție de învățământ deoarece este locul de întâlnire al familiilor de dreapta, deoarece toți intelectualii de dreapta s-au dus la Macron. Tânărul a salutat și componenta ideologică a ISEEP, deoarece crede că asta lipsește cel mai mult aspiranților la o carieră politică.

În prezent, președintele Emmanuel Macron s-a prăbușit catastrofal în sondaje. Circa 70% dintre francezi nu sunt de acord cu politicile sale și cu măsurile pe care le-a promovat până acum.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Cum va vota Georgian Pop, sifonarul, Ordonanţa Prună?
OUG 6/2016, dată de Dacian Cioloş în 21 martie 2016, prin care SRI devenea instituţie ...