Moţiune de cenzură, gata scrisă, caută semnatari pe internet

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Moţiunea de cenzură, atât de mult discutată, de către liderii partidelor de opoziţie a intrat săptămâna trecută într-un con de umbră. PSD a acaparat prin disputele interne întreaga agendă media. Nimeni n-a mai vorbit despre un act democratic, singurul în măsură să răstoarne un guvern, prin proceduri constituţionale. Presedintele PMP, Eugen Tomac, vădit afectat, a trimis luni o scrisoare deschisă liderilor PNL şi USR, Ludovic Orban şi Dan Barna, prin care îi îndeamna să accepte depunerea împreună a Moţiunii de cenzură împotriva Guvernului, amintind de „mineriada din 10 august.”

„Mineriada din 10 august si modul catastrofal in care Guvernul Dăncilă a gestionat criza pestei porcine sunt, pe langa multe altele, motive mai mult decat suficiente pentru a scoate din Palatul Victoria cel mai prost cabinet de ministri. Am redactat, in acest sens, o motiune de cenzura pe care am prezentat-o public. (…)

Fac apel la domniile voastre spre a strânge rândurile şi a depune, împreună, în numele întregii opoziţii, o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern condus de un om care nu are decât un singur plan: să distrugă totul pentru propria salvare! Acum este momentul cel mai potrivit. Mâine va fi prea târziu! România are nevoie de un alt Guvern. Românii aşteaptă acţiune, nu justificări!”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, într-o postare luni pe Facebook.

Acesta a mai susţinut în scrisoarea deschisă că acceptă faptul că liderii Opoziţiei nu au vrut să semneze moţiunea de cenzură iniţiată de PMP.

„Pot accepta faptul că nu aţi dorit să o semnaţi, fiind iniţiată de PMP, deşi noi am susţinut fără rezerve toate demersurile opoziţiei din ultimii doi. Şi atunci când PNL a iniţiat moţiuni împotriva guvernelor conduse de Dragnea, şi atunci când USR a fost iniţiator. (..)

Dincolo de orice calcule politice însă, discutăm despre România şi despre destinele a milioane de români, umiliţi zi de zi prin acţiuni iresponsabile ale institutiilor statului. Acestea, orbite de lupte şi interese politice diverse, au ajuns să acţioneze împotriva propriilor cetăţeni, aşa cum a fpcut Ministerul de Interne prin plângerea penală total absurdă a Jandarmeriei Române, acuzând o lovitură de stat”, a adaugat Tomac.

Surse din interiorul partidului susţin că textul Moţiunii ar fi deja finalizat.

Liberalii n-ar vrea să acceseze la un demers al PMP, partid care în opinia unor lideri PNL, ar fi în disoluţie.

În cursul zilei de azi, liberalii au discutat despre introducerea a două moţiuni simple, una împotriva ministrului finanţelor şi cealaltă împotriva ministrului agriculturii.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Senatorii din comisia de politică externă îi cer lui George Maior: “Come back!” Iohannis îi va zice zurück?
Comisia de politică externă a Senatului României a decis, prin vot, să solicite oficiale rechemarea ...