Fregata “Regele Ferdinand” a plecat în misiuni în Marea Mediterană

Valentin Borcea ACTUALITATE

Forțele Navale Române vor fi prezente la două misiuni internaționale în Marea Mediterană, în perioada următoare, cu fregata „Regele Ferdinand”, un elicopter Puma Naval și o grupă de militari ai Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale, în conformitate cu angajamentele asumate de România față de partenerii din Alianță, a precizat Marina într-un comunicat.

Nava va participa la exerciţiul multinaţional de luptă anti-submarin „Mavi Balina”

Nava va participa, în perioada 27 septembrie – 4 octombrie, la Exercițiul multinațional de luptă anti-submarin „Mavi Balina”, organizat de Turcia, în apele internaționale ale Mării Mediterane de Est. La acest exercițiu vor lua parte zeci de nave și aeronave militare, submarine și detașamente de Forțe pentru Operații Speciale din Azerbaidjan, Grecia, Olanda, Pakistan, România, Spania, SUA și Turcia (țară organizatoare), urmând a fi puse în aplicare proceduri standard de operare pentru asigurarea securității maritime regionale și combaterea amenințărilor subacvatice.

Fregata „Regele Ferdinand,” misiune NATO

A doua misiune a fregatei „Regele Ferdinand” este planificată în perioada 5 – 24 octombrie și vizează participarea la Operația maritimă NATO „Sea Guardian” din Marea Mediterană. În timpul participării la această operație, fregata se va afla sub comanda operațională națională a Comandamentului Forțelor Întrunite, iar controlul operațional va fi exercitat de către Comandamentul Maritim Aliat (MARCOM) al NATO.

Fregata „Regele Ferdinand” este nava-amiral a Forțelor Navale Române și are la bord 240 de militari.  Vaporul, lung de 148 de metri și greu de 5300 de tone, s-a numit inițial HMS Coventry și a intrat în serviciul Marinei Regale Britanice în 1988. Fregata a fost cumpărată de Forțele Navale Române, o achizie ce rămâne controversată și acum din cauza prețului considerat prea mare.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Fundația lui Soros a dat Ungaria în judecată la CEDO
Fundația pentru o Societate Deschisă, fondată de miliardarul americano-maghiar George Soros, a dat Ungaria în ...