Germania va găzdui EURO 2024

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Germania a fost aleasă, în detrimentul Turciei, drept gazdă a Campionatului European de Fotbal din 2024, ca urmare a votului din comitetul executive al UEFA. Ambele țări și-au mai prezentat încă o dată candidaturile înainte de votul final, care s-a dat la Nyon, în Elveția.

Va fi pentru prima oară când Germania va organiza un EURO ca și țară unificată. Precedentul european a avut loc în Germania de Vest, în 1988. Turcia nu a găzduit până acum niciun turneu major de fotbal, după candidaturile pentru EURO 2008, 2012 și 2016 care au fost respinse a scris BBC Sports.

Olanda s-a răzgândit

Doar aceste două țări au fost în cursa pentru EURO 2024. Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia, dar și Estonia cu Rusia plănuiau candidaturi comune, dar au renunțat. Și Olanda ar fi vrut să organizeze singură turneul, dar nu s-a mai înscris în cursă.

Leipzig, singurul oraş din Est, care va organiza meciuri

EURO 2024 se va întoarce la formatul clasic, după ce EURO 2020 se va organiza în mai multe țări de pe continent. Vor fi 24 de echipe care vor disputa 51 de meciuri în iunie și iulie 2024. Finala avea loc la Berlin iar alte orașe în care se vor disputa partide sunt Koln, Dortmund, Dusseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Munchen, Stuttgart și Leipzig, singura localitate din fosta Germanie de Est de pe această listă.

Lahm, ambasadorulul

Fostul căpitan al Mannschaft, Philipp Lahm, a fost ambasadorul candidaturii Germaniei. Fostul fundaș de 34 de ani de la Bayern Munchen a spus că țara sa este ideală deoarece are stadioane grozave, oamenii adoră fotbalul și să celebreze împreună cu alți europeni.

Potrivit UEFA, candidature Turciei avea probleme legate de infrastructură, locuri de cazare insuficiente și drepturile omului. Totuși, Germania este gazda celei mai mari diaspore turcești, aproape 3 milioane de oameni, așa că turcii vor fi implicați în acest fel la EURO 2024.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Curtea Constituţională deschide calea “parteneriatului civil”
Motivarea Curții Constituționale în cazul cuplului gay Coman-Hamilton deschide calea parteneriatului  civil între persoanele de ...