SINAIA REGALĂ / Nobili, prinţi şi prinţese, la nunta lui Nicolae al României cu Alina Binder
În ciuda boicotului familiei regale, care a preferat să meargă la cimitirul eroilor români din Soultzmatt, speriată probabil că nepotul Nicolae dă la Nunta regală de la Casino-ul din Sinaia muzica prea tare, mirii Nicolae şi Alina vor fi cinstiţi cu prezenţa de nobili şi reprezentanţi ai familiilor regale europene. Printre participanţi se vor distinge:
Eleonore-Christine de Schaumburg-Lippe, prinţesa care l-a sedus pe Paleologu
Prinţesa Eleonore-Christine de Schaumburg-Lippe, 40 ani, este mare iubitoare de tărâmurile româneşti şi suporteră a Naţionalei de fotbal a României. Stră-strănepoară a regelui Frederick al VIII-lea din Danemarca şi descendentă, prin tatăl ei, a regelui George al II-lea al Marii Britanii, a făcut o pasiune pentru Theodor Paleologu, prin anii 2010, când cel din urmă era ambasador în Danemarca. Iubirea lor nu a fost hamletiană.
Ghyka de la Christies
Grigore Ghyka este descendent pe linie paternă al principelui Grigore al V-lea Ghica, ultimul domnitor al Moldovei, înainte de Mica Unire. A emigrat în SUA pe când era copil, împreună cu mama sa. Întors în ţară, tatăl său s-au ocupat de identificarea rămăşiţelor pământeşti, aflate în groapa comună de la Jilava, ale Monseniorului Ghika, unchiul său, recent beatificat de Papa Ioan Paul al ll-lea.
Îi place să i se spună Ghyka de la Christies, faimoasa Casă de licitaţii din New York, unde a lucrat ca expert de business developement. S-a reîntors în ţară pentru a relua o viaţă domnească.
Nepotul de grof, născut în Africa, se luptă pentru un conac din Covasna
András Elemér Jankovich-Bésán are 51 de ani. S-a născut în Durban, în Africa.
Este fiul unor grof maghiar. | |
András Elemér Jankovich-Bésán şi soţia | |
De peste zece ani se luptă în instanţele din România, pentru conacul Arcuş din judeţul Covasna. | |
Este manager al companiei Sharp din Spania. |
Contele Hubertus din Münster
Droste zu Vischering este numele unei familii nobile din Vestfalia. Contele Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein aparţine dinastiei Uradelului, episcopiei domnești din Münster, și se numără printre cele mai importante familii din Münsterland. Contele și baronii familiei continuă până astăzi.
Familia Raţiu – Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela
Fiul marelui fruntaş Ion Raţiu, Nick se ocupă de mai multe proiecte umanitare în Ardeal, unde are şi o serie de business-uri.
Născut în 1948, a studiat în Marea Britanie la „Marlborough College,” precum şi în Statele Unite, unde a absolvit „New York Maritime College.” Este preşedintele „Fundaţiei Raţiu” de la Londra, director al companiei „Regent House Properties Ldt”, precum şi a altor firme cu portofolii majore în domeniul imobiliar din Marea Britanie, Franţa şi România. Căsătorit cu Alexandra Fedorovna Solonina, designer de bijuterii de origine ucraineană. Alexandra şi Nicolae Raţiu sunt părinţii a doi băieţi.
În anii 1990, a venit în România, ţară din care provenea tatăl său şi în care acesta din urmă a candidat la preşedinţie. Treptat, în acea perioadă, Nicolae a preluat afacerile şi proiectele tatălui său (cu excepţia celor de natură politică).
În 2015, Casa Regală a Marii Britanii i-a conferit lui Nicolae Raţiu titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, pentru ajutorul acordat comunităţilor cu probleme din România, prin intermediul fundaţiei familiei sale.
Irina Freisacher – din familia Rosetti şi Don va fi blonda serii.
Gregor Roy Chowdhury, Conte de Zăbala
Vechea familie Mikes şi-a recuperat castelul din Zăbala, considerat giuvaerul Ardealului. Gregor şi Alexander Roy Chowdhury-Mikes, fiii unui bengalez şi ai unei urmaşe a familiei, au intrat în posesia castelului precum şi a parcului de 30 de hectare. Pe timpul comunismului, incinta a fost utilizată drept tabără de copii sau spital. Acum există o casă de oaspeţi, The Machine House, care se bucură de o amenajare interioară şi un stil unice în România. În Ozun, castelul Beldy-Mikes, construit în sec. XVII, în stilul secuiesc, aparţine de asemenea familiei Mikes.
Mai are mai multe proprietăţi în comuna Floreşti, de lângă Cluj.
Doi sportivi de marcă: Alexandra Dugheru şi Pilotul Raul Badiu
Tenismena Alexandra Dulgheru şi tânărul pilot Raud Badiu vor reprezenta elita sportivă românească.
Dacă despre succesele Alexandrei Dulgheru, locul 27 WTA, mai puţin se cunoaşte despre Badiu.
Născut în Sibiu, în 1992, este cunoscut de suporterii Campionatului Naţional de Slalom Paralel de consemnându-se pe cunoscutul circuit de la Sibiu. Participă regulat la Campionatul Mondial de Raliuri. S-a întors recent din Turcia, unde a ocupat un loc pe podium la categoria WRC 3.