Michel Platini vrea să afle cine l-a „turnat” că ar fi luat mită

Valentin Borcea Principal SPORT

Fostul președinte al UEFA și fost internațional francez, Michel Platini, a depus o plângere la tribunal pentru a afla cine a fost oficialul din cadrul FIFA care l-a denunțat pentru fraudă și luare de mită. Fosta vedetă a Les Bleus suspectează că a fost vorba de o conspirație astfel încât să nu poată candida la șefia FIFA și să-i ia locul lui Sepp Blatter.

Michel Platini a depus plângere pentru “denunț calomnios” și “constituirea unui grup pentru efectuarea unui denunț calomnios.” Anunțul a fost făcut de cotidianul Le Monde iar echipa de comunicare a fostului președinte UEFA a confirmat informația pentru Associated Press, a scris Washington Post.

1,8 milioane de euro, primite legal, zice Platini

Michel Platini a primit o interdicție de la FIFA în 2015 după ce a  fost acuzat că a primit o plată de 1,8 milioane euro de la conducerea federației de fotbal în 2011. Justiţia elveţiană şi instanţele disciplinare din cadrul FIFA au suspectat că suma de bani a fost o răsplată din partea lui Sepp Blatter pentru susţinerea arătată de Michel Platini la alegerile din 2011, când elveţianul l-a avut contracandidat pe Mohamad Bin Hammam din Qatar. Totuși, fostul jucător din Hexagon a spus că a fost vorba de o plată legală și transparentă.

Suspectează trei persoane care au oferit date din interiorul UEFA, pentru a fi scos din cursa pentru preşedinţia FIFA

Fostul internaţional francez consideră că oficiali FIFA au oferit informaţii despre această plată pentru a-l scoate din cursa la preşedinţia forului internaţional. Trei personaje sunt suspectate de Michel Platini: însuşi Sepp Blatter, consilierul său juridic Marco Villiger şi preşedintele comisiei electorale Domenico Scala. Avocaţii fostului șef UEFA consideră că a fost vorba de o acţiune concentrată a celor trei, pentru ca clientul lor să nu devină preşedintele FIFA.

Justiţia elveţiană îl plimbă între martor şi inclupat

În mai, procurorii din Elveția au confirmat că Michel Platini nu a fost inculpat în investigația legată de tranzacțiile financiare suspecte. Încă din septembrie 2015, fostul fotbalist are un statut undeva între martor și inculpat în ancheta deschisă împotriva lui Sepp Blatter.

Blatter a făcut multe blaturi

Sepp Blatter a condus FIFA până în decembrie 2015, când comisia de etică a federației l-a suspendat timp de opt ani din orice funcţie fotbalistică. Elvețianul în vârstă de 82 de ani a fost acuzat de corupție și administrare defectuoasă a fondurilor FIFA.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
APIA are bani pentru 455.000 de fermieri, România devine prima ţară din UE la accesarea fondurilor pentru agricultură
APIA are pregătite 137.105.719 lei, adică 29.421.828 euro pentru rambursarea a şapte scheme de plată ...