Premierul României, primit de președintele Turciei

Valentin Borcea ACTUALITATE

Premierul României, Viorica Dăncilă, a fost primit ieri la Ankara de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Acesta a oferit un dineu delegației române la palatul prezidențial din Ankara. Apoi președintele turc și premierul român au ținut o conferință de presă comună. Șeful statului turci a lăudat sprijinul primit de România:

Erdogan a mulțumit României pentru sprijinul acordat de țara noastră în tentativa de puci din vara anului 2016

“Am marea satisfacție de a o găzdui pe doamna prim-ministru a României, stimata doamnă Viorica Dăncilă, prim-ministrul țării prietene și aliate România. În anul 2018, anul în care ne aflăm acum, Turcia și România sărbătoresc 140 de ani de relații diplomatice bilaterale. Începând cu anul 2011, relațiile noastre sunt la nivel de parteneriat strategic. Cea mai importantă coloană pe care o avem în relațiile strânse cu România o formează cooperarea în domeniul securității. Ne dorim ca această cooperare acordată până în ziua de astăzi de către autoritățile române împotriva organizațiilor teroriste care își desfășoară activități împotriva țării noastre să continue.”

Președintele turc a mulțumit țării noastre pentru sprijinul acordat în timpul tentativei eșuate de puci din vara lui 2016.

“Nu vom uita niciodată sprijinul care mi-a fost acordat de către România la încercarea loviturii de stat care a avut loc pe 15 iulie și vom ține strânsă legătura cu toate autoritățile române, pentru a ne sprijini și a face pașii necesari împotriva persoanelor și instituțiilor din România care au legături cu organizația FETO.”

De asemenea, Recep Erdogan a vorbit și despre viitoarea președinție române a UE.

70.000 de cetățeni turci trăiesc în pace și în bunăstare în România

“Stimată doamnă prim-ministru, sunt foarte fericit să văd că, înainte de a lua mandatul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, ați preferat să vizitați țara noastră și sunt foarte mulțumit de acest lucru. Fie la întrevederea bilaterală, fie la întrevederea pe care am avut-o între delegații, am reușit să discutăm îndeaproape toate subiectele interesante pentru ambele părți. Pot să vă spun că mai mult de 15.000 de cetățeni ai noștri și mai mult de 70.000 de cetățeni din comunitatea formată din rudele noastre trăiesc în pace și în bunăstare în România. De aceea vă suntem recunoscători. Noi ne dorim din tot sufletul ca România să devină un bun exemplu și pentru alte țări. “

Viorica Dăncilă a vorbit și ea despre importanța relațiilor româno-turce.

Premierul român a mulțumit Turciei pentru ajutorul acordat în criza migrației

“Cooperarea dintre România și Republica Turcia se situează la un nivel foarte ridicat, fiind caracterizată de încredere, de susținere reciprocă, bazată pe interese și valori comune. Există un dialog permanent între autoritățile române și turce, atât în format bilateral, dar și în cadrul regional și pe dimensiunea multilaterală. Cooperăm pe domeniile securității și apărării, dar și la nivelul mediului de afaceri, academic, universitar, cultural. Cooperarea dintre România și Turcia, în calitate de state membre NATO, se înscrie în parametri foarte buni. “

Premierul României a mulțumit Turciei despre ajutorul dat UE în criza migrației.

“Apreciem contribuția indiscutabilă a Turciei la securitatea europeană și profit de această ocazie pentru a transmite cuvinte de apreciere pentru eforturile Turciei în gestionarea migrației prin găzduirea pe teritoriul său a unui număr mare de refugiați.”

Turcia, al treilea mare investitor străin în România

Turcia este primul partener comercial al României în afara UE, al 5-lea în plan global și al 3-lea investitor în ceea ce privește numărul de companii prezente în mediul de afaceri românesc. Schimburile bilaterale s-au situat în ultimii ani pe o tendință ascendentă, cu un nivel anual care a depășit pragul de 5 miliarde de euro la sfârșitul anului 2017 și cu perspectiva depășirii acestui prag, pe baza indicatorilor din anul 2018.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Bill Gates: Inegalitatea se combate prin capitalism
Unul dintre cei mai bogați oameni din lume, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a afirmat că ...