Un cercetător rus de la Polul Sud și-a înjunghiat un coleg din cauza stresului

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Un incident care se putea termina tragic a avut loc la baza de cercetare Bellingshausen a Rusiei din Antarctica. Un inginer în vârstă de 54 de ani și-a înjunghiat un coleg cu un cuțit, chiar în cantină. Agenția de presă Interfax, citată de Europa Liberă, a spus că agresorul a avut o cădere nervoasă, provocată de viața în spațiile mici ale bazei de la Polul Sud. Potrivit presei ruse, între cei doi bărbați exista o relația foarte tensionată și înainte de acest incident.

Agresorul s-a predat autorităţilor din Sankt Petersburg

Incidentul a avut loc pe 9 octombrie, dar abia acum s-a aflat, când agresorul a ajuns în Rusia. Inginerul de 54 de ani s-a predat imediat și a fost trimis acasă în aceeași zi, dar călătoria a durat 11 zile. Bărbatul a apărut pe 22 octombrie în fața unui tribunal din Sankt Petersburg, care a decis să-l trimită în arest la domiciliu pentru o lună și 19 zile.

Victima, tratată în Chile

Rănitul, un sudor de 52 de ani, a primit asistență medicală la fața locului, apoi a fost transportat la cel mai apropiat spital, în Chile. Când se va face mai bine, se va întoarce și el acasă. La baza rusească au mai rămas doar 12 oameni, a anunțat liderul misiunii, citat de BBC.

Metallica şi Patriarhul Kiril, oaspeţi ai bazei de cercetare din Antartica

Baza de cercetare Bellingshausen a fost fondată în 1968 de către URSS și este cea mai nordică de la Polul Sud, adică cea mai apropiată de Ecuator. În 2016, centrul a fost vizitat de Patriarhul Kiril al Rusiei, deoarece găzduiește singura biserică din Antarctica, iar în 2013, legendara trupă rock Metallica a trecut pragul baze.

Frigul moderat al bazei

Echipa bazei este formată din 8 cercetători permanenți și 5 specialiști sezonieri. Temperatura medie anuală este de -2,3 grade Celsius. Cel mai frig este în iulie, cu o temperatură medie de -6,5 °C, iar cel mai cald este în februarie, când este înregistrată o medie pozitivă de 1,5 °C.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Financial Times: Donald Trump reprezintă spiritul epocii care răsare, Macron, a lumii care apune
Jurnalistul britanic Gideon Rachman, principalul corespondent de politică externă al celebrei publicații Financial Times l-a ...