Trump trimite 5200 de soldați la graniță să oprească o coloană de imigranți

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

“Ne confruntăm cu o invazie” – așa a descris Donald Trump coloana de mii de imigranți latino-americani care se îndreaptă către granița Statelor Unite. Grupul provine în mare parte din Guatemala, Honduras și El Salvador și este format din oameni care vor să scape de sărăcie, de violențe și de cartelurile de droguri. Ei se află acum în Mexic, la circa 1.600 de kilometri de granița SUA, dar Casa Albă vrea ca frontiera să fie pregătită.

Operaţiunea Patriotul Credincios cuprinde 5.200 de soldaţi

Cei 5.200 de soldați vor face parte din Operațiunea Patriotul Credincios și vor fi desfășurați în Texas, Arizona și California. Militarii vor ajunge pe poziții până la sfârșitul săptămânii și vor avea arme, elicoptere, avioane, baricade și kilometri întregi de sârmă ghimpată, astfel încât să-i ajute de grăniceri, a spus comandatul misiunii, generalul Terrence O’Shaughnessy. La granița mexicană-americană sunt deja 2100 de militari ai Gărzii Naționale, trimiși acolo în aprilie.

Trump consideră că asistăm la o invazie

Autoritățile americane promit că îi vor primi bine pe imigranți, când timp nu vor încerca să intre fraudulos în țară. “Dacă aplică pentru azi, o să-i țintem până când audierea lor va avea loc. O să-i ținem, vom construi orașe din corturi peste tot” – a spus Donald Trump, într-un interviu pentru Fox News, citat de BBC. Totuși, președintele american a lansat și un avertisment, pe Twitter: “Mulți membrii ai găștilor și niște oameni foarte răi sunt amestecați în caravana care se îndreaptă către granița noastră de sud. Vă rog să vă întoarceți, nu veți fi primiți în SUA dacă nu treceți prin procesul legal. Aceasta este o invazie a țării noastre și Armata noastră vă așteaptă” a scris liderul de la Casa Albă pe contul lui de Twitter.

Şi foştii preşedinţi americani au trimis soldaţi la frontieră

Mulți dintre imigranți spun că vor să ceară azil în SUA. Autoritățile americane au o obligație conform legilor internaționale să proceseze cererile de azil ale imigranților care spun că fug de violența din țările de domiciliu. Aceștia pot fi considerați refugiați. Și precedenții doi președinți ai SUA, Barack Obama și George W. Bush, au trimis soldați la frontiera cu Mexic.

Această discuție legată de caravana cu imigranți are loc în contextul pregătirii pentru alegerile pentru Congres, care vor avea loc în circa o săptămână. Republicanii vor să-și păstreze majoritatea în ambele camera ale legislativului, în timp de democrații vor să schimbe situația, ca să blocheze proiectele lui Donald Trump.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
UE va oblige state UE să schimbe taxele de drum. Vom plăti pentru distanță, nu pentru timp !
Statele UE, care impun taxe de drum pe bază de timp, vor fi obligate să ...