Legăturile dintre Departamentul de Stat și Fundația Soros din România (documente)

Marius Ghilezan INVESTIGAȚII POLITIC Principal

„Judicial Watch” a publicat recent 49 de pagini de documente, unele clasificate, ale Departamentului de Stat SUA, care arată că reprezentanții Soros din România colaborează cu Departamentul de Stat într-un program finanțat, de Fundația Societatea Deschisă – România și USAID, denumit „Parteneriatul Guvernului Deschis.”

A fost nevoie de un Proces FOIA

Documentele au fost obținute de publicaţia amintită în urma unui proces intentat Departamentului de Stat al SUA și USAID, pe baza Legii informaţiilor publice (Freedom of Information Act – FOIA) după ce aceste instituţii nu a răspuns unei cereri din 2017 (Judicial Watch v. Departamentul de Stat al Statelor Unite și SUA Agenția pentru Dezvoltare Internațională (Nr.1: 18-cv-00667)).

Documente clasificate, făcute publice

Procesul a urmărit toate înregistrările referitoare la contracte, subvenții sau alte alocări, plăți de fonduri de către Departamentul de Stat către Fundația pentru o Societate Deschisă – România și a personalului său. Acestea au fost făcute publice. De asemenea, toate evaluările, evaluările, rapoartele sau înregistrările similare referitoare la activitatea Fundației pentru o Societate Deschisă – România și / sau filialele sau organizațiile sale afiliate.

Departamentul de stat finanţează trâmbiţe ale “Societăţii Deschise 

La 16 septembrie 2016, Jennryn Wetzler, de la Biroul de Afaceri Educaționale și Culte al Departamentului de Stat, a trimis un e-mail prin care anunța publicul participant la o conferinţă „Open Government Partnership” că vorbitorul, Ovidiu Voicu, este sponsorizat de Departamentul de Stat. Voicu este directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, care se descrie ca un amplificator (dezvoltator) al programelor Fundației Soros pentru o Societate Deschisă.

“Colegul” Radu Puchiu, de la Fundaţia lui Soros 

La 19 aprilie 2016, Wetzler trimite un alt e-mail Cancelariei României, prin care informează că vorbitorul la Programul “Open Government Partnership” este Radu Puchiu, “un coleg” de la „Open Society Romania,” care se va referi la posibilitatea ca România să se angajeze în noi programe educaționale. Nu se specifică în documente care “Cancelarie.” La 13 octombrie 2016, oficialul Departamentului de Stat, Richard Silver, a difuzat rezumate ale știrilor din România cu referire la propunerea politicienilor români de a interzice membrilor ONG-urilor susținute de George Soros să dețină funcții publice. “Omul” era descris ca apărător al Fundației Societății Deschise din România.

 

 

La Departamentul de stat se “clasifică” ştirile despre România 

Din 1990, Fundația Soros pentru Societatea Deschisă a fost unul dintre principalii donatori din România și din alte foste țări comuniste, finanțând cercetarea sociologică, educația, incluziunea socială, buna guvernare, cultura civică și intervenția comunitară integrată, mai scrie Judicial Watch. Cele mai influente ONG-uri din România, precum și politicienii, cercetătorii și alți actori care au obținut burse în străinătate au beneficiat de finanțare. În ultimii 26 de ani, o serie de partide politice, în special PSD și aliații săi politici, notează raportul citat, au acuzat ONG-urile, intelectualii, personalitățile culturale că sunt vinovaţi de degradarea imaginii României. Analiștii independenți au avertizat despre pericolul unor astfel de mesaje, care creează schimburi sociale și transformă România în practici comuniste. De asemenea, pe 13 octombrie 2016, Silver a mai difuzat sinteze de știri, dar care apăreau drept “clasificate”. 

Banii publici americani nu ar trebui folosiţi pentru agenda lui Soros”

„Documentele guvernamentale detaliază relația strânsă dintre Departamentul de Stat și acţiunile Fundației Soros din România”, a declarat președintele Judiciar Watch, Tom Fitton. „Departamentul de Stat nu ar trebui să folosească fonduri din impozitele americanilor pentru a finanța sau a promova agenda lui Soros. George Soros are nevoie de asistență financiară zero de la contribuabili,” a mai spus Fitton. Judicial Watch mai are în prezent trei procese FOIA legate de finanțarea acţiunilor lui Soros în timpul administrației Obama.

Departamentul de Stat finanţează partidele de stânga?

Într-o scrisoare, datată martie 2017, adresată fostului secretar de stat Rex W. Tillerson, șase senatori americani: Inhofe, Tillis, Cruz, Perdue și Cassidy, au solicitat secretarului să investigheze relațiile dintre USAID și Fundațiile Soros și modul în care Departamentul de Stat și USAID utilizează fondurile publice pentru a susține grupurile politice de stânga din Macedonia și Albania.

Documente (partiale)

Newstandart

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Presa maghiară: „România a anexat Transilvania și i-a blocat dezvoltarea”
Ungurii sunt, probabil, mai conștienți decât mulți români de faptul că anul acesta se împlinesc ...