Fostul șef NATO: Trebuie bază militară permanentă a SUA în Polonia

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Fostul secretar-general al NATO din perioada 2009-2014, norvegianul Anders Fogh Rasmussen, susține construirea unei baze militare permanente a Statelor Unite pe teritoriul Poloniei, o veche ambiție a Varșoviei. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Polskie Radio.

Pericolul rusesc

Fostul oficial este de părere că acest proiect trebuie discutat și aprobat în unanimitate de către toți membrii NATO, deoarece ar îmbunătăți securitatea regională. Din punctul de vedere al fostului șef NATO, al cărui mandat a coincis cu începutul crizei din Ucraina, este straniu că o bază permanentă nu există deja, având în vedere pericolul foarte mare pe care îl reprezintă Rusia.

Andrzej Duda a promis lui Donald Trump două miliarde de dolari pentru baza militară americană în Polonia

Ideea unei baze americane permanente în Polonia este susținută la cel mai înalt nivel, atât la Varșovia, cât și la Washington. Președintele polonez a fost în septembrie în Statele Unite și a discutat cu Donald Trump și despre acest subiect.

Andrzej Duda a reușit să-l atingă pe Donald Trump în punctele lui sensibile, adică orgoliu și portofel. Liderul polonez a spus că țara sa este dispusă să aloce două miliarde de dolari pentru construcția bazei și să-i dea numele “Fort Trump”. Oricine știe cât de mult îi plac lui Donald Trump clădirile cu numele său pe ele.

De un deceniu, Moscova se poartă agresiv cu polonezii

Președintele Poloniei a spus că Statele Unite și comunitatea internațională  se vor confrunta cu siguranță de criticile Moscovei, deoarece, susțin oficialii polonezi, Rusia se comportă agresiv cu statul polonez, de un deceniu și fără o prezență militară permanentă a SUA în Polonia. Andrzej Duda a spus că nu va izbucni niciun război cât timp va fi o prezență militară puternică în partea Europei unde există o amenințare.

“A apăra țări care nu se pot apără singure și pe poporul lor este o chestiune. Ar trebui să le ajutăm și să nu ne așteptăm la nimic în schimb. Dar când apărăm țări imens de bogate care nu cotizează pentru apărare, înseamnă că cineva profită de noi” – a spus Donald Trump după întâlnirea cu omologul său polonez, a scris NEWSTANDARD.RO

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SUA cu Trump: Cele mai mare creșteri de salarii din ultimii 9 ani
Economia americană duduie cu administrația lui Donald Trump, o arată chiar cifrele oficiale de la ...