Merkel nu a văzut elefantul din guvernul polonez

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Cancelarul german Angela Merkel a fost într-o vizită la Varșovia, pentru discuții cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki. Aceasta a fost prima călătorie externă a șefei de la Berlin de când a anunțat că se pregătește pentru ieșirea din politică. Cei care așteptau ca Angela Merkel să critice Polonia pentru reforma din justiție, au fost profund dezamăgiți. Cancelarul german a evitat să pună accentul pe problemele divergente în relaţiile germano-poloneze, cum ar fi legile justiției, preferând în schimb să evidenţieze punctele de interes comun, precum negocierea Brexitului.

Mutti, extrem de colocvială

”În zilele următoare, şi trebuie să recunosc că nu ne mai rămâne mult timp, dorim să convenim cu Regatul Unit o ieşire ordonată a sa din UE. Acest acord trebuie să contureze şi viitoarea relaţie dintre Londra și Bruxelles. Polonia şi Germania doresc o relaţie bună şi prietenească cu Regatul Unit după Brexit”, a declarat Angela Merkel la o conferinţă de presă comună cu omologul ei polonez, Mateusz Morawiecki, potrivit Agerpres.

Foarte probabil că Polonia se va retrage din pactul ONU privind migraţia

Șeful guvernului polonez a spus că este optimist în privința viitorului Uniunii Europene, în ciuda chestiunilor unde există poziții divergente între Varșovia și Bruxelles, precum migrația. Morawiecki a anunţat totuşi că Polonia se va retrage şi ea foarte probabil din pactul ONU privind migraţia, la fel ca SUA, Ungaria, Austria şi posibil Cehia, întrucât acest acord poate încuraja imigraţia ilegală. Mateusz Morawiecki a spus că este dreptul suveran al țării să facă acest lucru.

Cei doi șefi de guvern au mai discutat și despre NATO și relația cu Statele Unite, dar și despre securitatea UE în contextual agresiunilor rusești. Premierul polonez a atins tangential subiectul gazoductului Nord Stream 2, dar în contextul crizei din Ucraina, nu atacând direct proiectul pe care Varșovia îl detestă.

Merkel n-a văzut elefantul din guvernul polonez

Dar “elefantul din încăpere”, reforma în justiție care a transformat Polonia într-un copil-problemă în ochii Bruxelles-ului, nu a fost băgat în seamnă de nimeni. Nici măcar nu a fost sugerat în timpul conferinței de presă comune, potrivti stenogramei postate pe pagina Guvernului Germaniei.

Înainte de întrevederea cu Angela Merkel, Mateusz Morawiecki a spus că schimbările sunt necesare pentru a scoate din fruntea justiției poloneze foști magistrați comuniști, unii care au activat chiar și în tribunalele din timpul perioadei de lege marțială din Polonia, dintre 1981 și 1983. Șeful guvernului de la Varșovia, a scris newstandard.news, a afirmat că liderii europeni i-au recunoscut în privat că situația este o rușine, dar că nu pot spune asta și public deoarece nu sunt lăsați.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mohammed bin Salman este următorul Saddam Hussein
În anii 1980, Statele Unite au îmbrățișat un tiran brutal din Orientul Mijlociu, pur și ...