SUA cu Trump: Cele mai mare creșteri de salarii din ultimii 9 ani

Valentin Borcea POLITIC Principal

Economia americană duduie cu administrația lui Donald Trump, o arată chiar cifrele oficiale de la Washington. Somajul a ajuns în octombrie la 3,7%, un minim record al ultimilor 49 de ani, după ce 250.000 de oameni și-au găsit un loc de muncă luna trecută. Salariul pe oră a crescut cu 0,2% în octombrie, după o majorare de 0,2% în septembrie. Per total, un salariul a crescut cu 3,1% de la începutul anului, cea mai mare valoare de după aprilie 2009, atunci când Barack Obama era la începutul primului său mandat, a scris Reuters.

În SUA, peste 7,1 milioane de locuri de muncă disponibile

Companiile americane nu găsesc suficienți oameni care să ocupe posturile vacante. În prezent sunt peste 7,1 milioane de locuri de muncă libere. Amazon, gigantul vânzărilor online, a anunțat că va crește salariul minim la 15 dolari pe oră pentru toți angajații săi din Statele Unite, chiar începând cu această lună. Acesta este pragul vizat de mult timp de stângiștii americani, dar ei voiau să forțeze prin lege firmele să-l impună. Acest avans fără precedent în ultimii ani al economiei americane vine pe fondul pachetului de tăieri de taxe, în valoare de 1.500 de miliarde de dolari, impus de Casa Albă condusă de Donald Trump.

Vin alegerile parlamentare în SUA

Președintele american a reacționat pe Twitter: “Aceste cifre sunt incredibile. Dacă vreți să continue, votați cu republicanii.” Raportul Departamentului Muncii vine cu câteva zile înainte de alegerile pentru Congres, care au o miză uriașă pentru ambele tabere. Democrații vor neapărat să obțină majoritatea cel puțin în Camera Reprezentanților, dacă nu și în Senat, ca să poată să blocheze toate proiectele lui Donald Trump în ultimii doi ani de mandat ai acestuia. Republicanii vor să-și păstreze majoritatea în ambele camere ale Congresului, ca să continue ce au făcut până acum.

Pentru prima oară democraţii îşi spun socialişti

Alegerile pentru Congres sunt cel mai mare test electoral de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă. Analiștii de peste Ocean, din ambele tabere politice, spun că scrutinul va fi ca un referendum față de politicile de până acum ale Casei Albe. Dacă republicanii vor câștiga, va însemna că americanii girează în continuare direcția naționalist-conservatoare luată de actuala administrație. Dacă democrații vor reuși să se impună, înseamnă că sentimentele progresiste sunt mai puternice. Acesta este și primul vot pentru Congres cu un număr important de candidați care se auto-definesc drept “socialiști”. Surpriză sau nu, toți sunt la democrați.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Elena Udrea rămâne în arest. Cererea de eliberare, respinsă
Un tribunal din Costa Rica a respins cererea de eliberare e Elenei Udrea din arestul ...