Koveși și Macovei, misionarele anticorupției, nedorite în Bulgaria și Republica Moldova

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Portalul bruxellez New Europe, într-un articol semnat de “Kassandra”, o legendară investigatoare din interiorul UE, a scris că Monica Macovei și Laura Codruța Koveși vor să exporte “modelul românesc” de anticorupție și în țările vecine. Textul are titlul “Echipa de curățenie din România a pus ochii pe Bulgaria și Moldova” și vorbește despre un nou proiect pe care ar vrea să-l lanseze cele două. Evident, cu finanțare europeană.

Macovei a vorbit în Bulgaria despre cum a fost”curăţată” România

“Cele două femei, workaholice (obsedate de muncă) și în căutarea următorului pas în carieră, încearcă acum să lanseze o nouă rundă de servicii pentru justiție. Kassandra a aflat că anumite cercuri din Parlamentul European, apropiate de Angela Merkel, lucrează să obțină finanțarea unei initiative a eurodeputatei Monica Macovei, care să-i asigure acesteia cariera post-parlament. Acum un an, la invitația președintelui Curții Supreme de Casație din Bulgaria, Lozan Panov, Macovei a fost la o conferință la Sofia și a spus că modul în care a fost “curățată” România trebuie folosit și în Bulgaria și a prezentat inițiativa ei de a lansa un ONG pentru coordonarea politicilor anticorupție din Bulgaria și Moldova. Koveși va participa” – a spus articolul din New Europe.

Iniţiativa Macovei – Kovesi a alertat deja serviciile secrete din Bulgaria

Potrivit surselor europene, citate de publicația bruxelleză, proiectul va fi finanțat de PE cu sprijinul unor eurodeputați apropiați de CDU și va avea scopul de a combate corupția. Dacă va avea succes, iar autorul articolului spune că sunt multe semne de întrebare aici, deoarece paradigmele anticorupție sunt dificil de reprodus în alte țări, ținta va fi guvernul din Bulgaria. Inițiativa Macovei-Koveși a alertat deja serviciile secrete din Bulgaria, a scris New Europe.

Nu se mai doreşte exportul de anticorupţie

Acest proiect ar putea fi discutat în preajma congresului PPE de la Helsinki din 7-8 noiembrie, când cel mai mare partid european va alege candidatul care ar putea să-i ia locul lui Jean Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene. Deși eforturile anticorupție din România au girul partenerilor europeni și americani, exportul în Bulgaria și Moldova nu pare să beneficieze încă de asemenea sprijin, a concluzionat Kassandra pentru New Europe.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Parlamentul European: România trebuie să intre rapid în Schengen, întârzierile costă bani
Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) solicită miniștrilor UE să accepte aderarea ...