DNA cere urmărirea penală a lui Tăriceanu

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Procurorii anticorupţie au transmis către conducerea Senatului cererea de urmărire penală împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, pe baza unui dosar instrumentat pe o delaţiune a fostului ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu, în urmă cu zece ani, care-l acuza de luarea de mită de la Microsoft.

„Am văzut informațiile care s-au vehiculat în ultimele două ore și pot să va fac câteva precizări. Hotărârea de Guvern care a aprobat contractul de furnizare de licențe Microsoft a fost adoptată în 2004, înainte ca eu să devin prim-ministru. Pe timpul mandatului meu, Guvernul a dat o hotărâre să se facă inventarierea licențelor Microsoft, având în vedere că licențele erau utilizate, nu se plătise contravaloarea lor și noi eram într-o situaţie de ilegalitate. Pe perioada mandatului meu nu s-a făcut nicio plată către Microsoft. Prima plată, din ce am aflat în spațiul public, a fost făcută pe perioada Guvernului Boc”, a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

Întrebat cum se poate „citi” acţiunea DNA, Tăriceanu a răspuns: „Se poate citi în diferite feluri. Una dintre cele mai plauzibile variante este că a început campania electorală. Faptul că am rămas consecvent atitudinii mele de a critica abuzurile și execesele din justiție, care apar din ce în ce mai consistent la suprafață, a deranjat anumite cercuri de putere ocultă, ilegitimă din România, care dorește cu orice preț să işi mențină ampriza pe instituții şi pe putere. Fabrica de dosare marca DNA lucrează. Au eșuat cu dosarul de mărturie mincinoasă, au scos alt dosar. Probabil că dacă și ăsta eșuează o să pregătească încă unul. Senatul va urma procedurile prevăzute și de atunci încolo voi putea să fac mai multe precizări.”

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Expert basarabean: Germania distruge unitatea Europei să face pe plac Rusiei
„Există indicii convingătoare că Germania face pe plac Rusiei, pe unele subiecte de politică externă ...