CONSECINŢELE LEGII OFFSHORE / 70 de localităţi din judeţul Timiş vor fi conectate la reţeaua de gaz

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Apar primele consecinţe ale Legii Offshore, care prevede că 50% din extracţia de gaz de pe platformele maritime din Marea Neagră se vor comercializa pe piaţa internă. Consiliul Judeţean Timiş, împreună cu  cu cinci Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), formate din reprezentanţi ai 70 de localităţi, vor beneficia de conectare la reţele de gaze naturale ce vor fi realizate de Transgaz, a informat ieri, Călin Dobra, președintele Consiliului Judeţean Timiş. Prin acest proiect, peste 220.000 de locuitori vor beneficia de noile reţele de gaz.

În trei luni de la constituirea oficială a celor cinci ADI s-ar putea finaliza studiile de fezabilitate privind traseele necesarului de conducte, plătite din bugetele primăriilor, astfel încât documentele să ajungă la Transgaz până la începutul anului 2019, mai spune sursa citată.

Este un proiect extraordinar de important la care au aderat 70 de unităţi administrativ-teritoriale. Este un proiect de durată despre care, dacă reuşim să-l implementăm, vom discuta de o reţea extinsă de gaze naturale pe raza judeţului Timiş. Dacă la finalul lunii decembrie se vor constitui legal cele cinci ADI, în maximum trei luni am putea avea studiul de fezabilitate pe care îl vom înainta ANRE şi apoi ministerului pentru Transgaz„, a explicat Călin Dobra.

El a precizat că decizia de a dezvolta aceste ADI a fost luată de CJ Timiş în urma unor discuţii purtate luna trecută cu ministrul Economiei şi cu preşedintele Transgaz, când mai multe localităţi din sudul judeţului Timiş au rămas mai multe zile fără încălzire şi apă caldă, din cauza sistării furnizării gazului.

A fost aprobată în Parlamentul României Legea offshore şi un procent din extracţia de gaze naturale din Marea Neagră va rămâne pe teritoriul României. Am creat aceste asociaţii pentru a aduce gazul în casele oamenilor, inclusiv în zona de est a judeţului, unde mare parte din cetăţeni au încălzire pe lemne„, a mai spus preşedintele CJ Timiş

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
LA EI SE POATE / Trump demite procurorul general
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a înlocuit miercuri pe procurorul general Jeff Sessions, după ce ...