Donbas | Ouă la reducere și credit pentru telefon dacă vii la vot

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ouă și găini la preț redus, credit pentru telefonul mobil și sporuri salariale. Așa încearcă cele două administrații separatiste pro-ruse din Donbas, cea din Donețk și cea din Lugansk, să convingă oamenii să voteze în cadrul unui scrutin contestat și criticat de comunitatea internațională.

Bâlciuri şi loterii în secţiile de vot

Și asta nu e tot. Alimentele la preț redus vor fi disponibile chiar în secțiille de vot, iar în timpul procesului “electoral” vor fi organizate bâlciuri și loterii. Dacă oamenii nu se lasă convinși cu frumosul și cu mită să vină la vot, separatiștii pro-ruși vor trece la partea urâtă. Șefii din administrația publică și patronii firmelor din zonele controlate de Lugansk au trebuit să facă liste cu cei care îl susțin pe actualul lider pro-rus, care candidează cu un nou mandat. Cei care au spus că nu îl vor vota pe Leonid Pasehnik au fost amenințați că vor fi dați afară, a scris Europa Liberă.

Acordul de la Minsk, încălcat

Liderii celor două republici separatiste din Donbas vor ca oamenii să vină în număr mare la urne, astfel încât întregul demers să pară unui democratic și legitim. Doar că occidentul a criticat în termeni extremi de duri votul, pe care îl consideră o încălcare a acordurilor de la Minsk.

UE nu recunoaşte alegerile din zonele separatiste

“UE consideră alegerile planificate pentru 11 noiembrie drept ilegale și ilegitime și nu le va recunoaște. UE condamnă aceste alegeri, deoarece sunt o încălcare a legii internaționale, subminează angajamentele luate prin acordul de la Minsk și încalcă suveranitatea și legea Ucrainei. Acordurile de la Minsk prevăd alegerile locale organizate doar conform cu legislația Ucrainei și sub supravegherea OSCE. Acestea sunt motivele pentru care aceste așa-numite alegere sunt nule” – a transmis șefa diplomației europene, Federica Mogherini, printr-un comunicat dat astăzi. UE și SUA au cerut Rusiei să-și folosească influența considerabilă pe care o are asupra separatiștilor pentru a oprit demersul.

Donbas-ul, un punct nevralgic între Ucraina şi Rusia

Donbas este singurul front activ din Europa. Peste 10 mii de oameni au murit în conflictul din estul Ucrainei de când acesta a izbucnit, în aprilie 2016. Tribunalul penal internațional a concluzionat că războiul este un conflict între Ucraina și Rusia.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rusia nu-și mai poate repara singurul portavion. Unicul doc uscat suficient de mare s-a scufundat
O lume întreagă a râs de singurul portavion rusesc, Amiralul Kuznețov, când acesta a fost ...