Poate deveni Carmen Iohannis „penală”?

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, va merge joi la Parchet pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul chiriei, luate ilegal, nereturnate statului, deşi Curtea de Apel a anulat încă din 2008 contractul de vânzare a imobilului din strada Mhai Eminescu.

”Poate să facă ce am făcut și eu când fratele meu a fost arestat preventiv, mi-am continuat mandatul.”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Denunţul în cazul familiei prezidențiale a fost depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Dacă îşi denunţă soţul, Carmen Iohannis poate ispăşi jumătate din pedeapsă

Denunţătorii susţin în plângerea penală că soţii Iohannis pot fi puşi sub acuzare pentru infracţiunea de spalare de bani, prev. de art. 29 din Legea nr. 656/2002. Fapta numitei Carmen Iohannis, potrivit legii, se pedepseşte între 3-12 ani. Dacă îşi denunţă soţul, potrivit art.30, sau pe alţii, va beneficia de reducerea la jumătate a pedepsei.

Soţii Iohannis sunt acuzați că au obţinut ilegal 320.000 euro, din închirierea imobilelor, până în momentul în care instanţele braşovene le-au anulat atât actul de vânzare-cumpărare.

Preşedintele Klaus Iohannis are imunitate, dar soţia sa nu.

Conform relatărilor din presă, Klaus Iohannis a avut 9 dosare de urmărire penală, cu toate că a declarat că nu a avut niciodată aşa ceva.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Taxele locale din sectorul 4 al Bucureştiului pot fi plătite şi la SelfPay
Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat vineri că de la 1 ianuarie 2019 taxele ...