Rusia nu-și mai poate repara singurul portavion. Unicul doc uscat suficient de mare s-a scufundat

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

O lume întreagă a râs de singurul portavion rusesc, Amiralul Kuznețov, când acesta a fost filmat în Marea Nordului, înconjurat de nori negri de fum, asemeni vechilor nave pe cărbuni, în timp ce se îndrepta către Siria. Mitul puterii militare a Rusiei, construit cu grijă de Kremlinul lui Vladimir Putin, a primit atunci o lovitură teribilă.

Docul, lovit de o macara, s-a scufundat

Acum a primit o altă, mult mai năprasnică. Portavionul, care datează din epoca sovietică, a fost băgat în reparații capitale, în portul Murmansk, luna trecută. Doar că operațiunea a făcut mai mult rău. Mult mai mult rău. O macara grea s-a prăbușit peste navă și a făcut o gaură imensă în puntea de zbor. Apoi întreg docul uscat plutitor, o ambarcațiune în formă de”U”- în care intră vapoarele care au nevoie de reparații – s-a scufundat și se află acum pe fundul golfului Kola.

Era singurul doc uscat pe care puteau să fie reparate cele mai mari nave de suprafață ale Marinei Ruse și cel puțin unul dintre portavioanele nucleare. Chiar dacă va putea scos din mare, s-ar putea să nu mai poată fi reparat, ceea ce înseamnă că flota rusă nu va mai avea cum să facă mentenanța celor mai importante vapoare luni sau chiar ani de zile, a scris Europa Liberă.

Docul scufundat, cunoscut sub numele de PD-50, fusese construit în Suedia la sfârșitul anilor 1970. Cel mai apropiat doc de dimensiune comparabilă, deși mai mic, este fix în partea cealaltă a Rusiei, la Vladivostok, aflat la 10 mii de kilometri depărtare pe uscat, și mult mai departe pe mare. Potrivtit TASS, toate celelalte nave au locuri alternative pentru reparații, mai puțin portavionul Kuznețov, dar că autoritățile nu consideră asta o problemă.

Modernizarea flotei ruse, doar o promisiune

În 2010, La ordinul lui Vladimir Putin, Marina Rusă a demarat un ambițios program de reînarmare și modernizare, care trebuia să includă construirea a 24 de submarine și 54 de nave de suprafață până în 2020. Dar cu doi ani înainte de termenul limită, situația nu s-a schimbat deloc, au concluzionat analiștii și observatorii. În paralel, în vară, Donald Trump a dat ordin pentru refacerea Flotei Atlanticului, din cauza agresiunilor rusești. În 2011, atunci când a fost desființată de administrația Obama pentru a tăia costuri și a da un semn de bunăvoință Rusiei, Flota a II-a avea 126 de nave, 4500 de aeronave și peste 90.000 de oameni, a scris NEWSTANDARD.RO

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jurnalistul saudit, dizolvat în acid și aruncat în canalizare. Turcia a dat înregistrările SUA
Turcia a trimis autorităţilor din Arabia Saudită, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Germania mai multe ...