Taxele locale din sectorul 4 al Bucureştiului pot fi plătite şi la SelfPay

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal SOCIAL

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat vineri că de la 1 ianuarie 2019 taxele locale se pot achita şi la staţiile de plată SelfPay şi în reţeaua Westaco.

Începând de la 1 ianuarie 2019, modalităţile în care se pot plăti taxele şi impozitele locale în sectorul 4 se diversifică, astfel încât, pe lângă posibilitatea de a plăti în mod fizic la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale (DTIL) sector 4 (…), oamenii se pot duce la orice reţea de supermarket unde există sistemul SelfPay, pe de o parte, şi se pot duce la entităţile care au sistemul de plată Westaco (…) Ca să mă exprim foarte simplist, oamenii pot să-şi plătească taxele la benzinărie sau la supermarket (…) fără să mai stea la cozi. Practic, de la două-trei puncte de colectare, ajungem să avem zeci de puncte la nivelul sectorului 4 şi sute de puncte în Bucureşti. Mai mult decât atât, pot să le plătească oriunde în ţară, folosind aceste sisteme de plată„, a spus Băluţă, la o conferinţă de presă.

Declaraţia de impunere, care va veni până pe 31 decembrie 2018, este însoţită de un cod bare care poate fi utilizat la plată la staţiile SelfPay şi în reţeaua Westaco, a mai spus primarul sectorului 4.

De asemenea, primarul a afirmat că în plicul cu decizia de impunere se vor regăsi şi informări ale cetăţenilor privind datoriile către DTIL şi un prospect despre aplicaţia Primăriei sectorului 4 care poate fi utilizată de oameni pentru a semnala în caz de erori în deciziile de impunere.

Sisteme de plată online

Sectorul 4 are şi sisteme de plată online – www.ghiseul.ro şi www.dgitl.ro – unde cetăţenii pot să-şi plătească taxele. Băluţă a menţionat că s-a reuşit generarea unei platforme online de plată şi rezervare a locurilor de parcare.

Alte două platforme disponibile până pe 1 martie 2019

Băluţă a informat că până pe 1 martie 2019 alte două platforme vor fi disponibile. „Discutăm despre certificatele de urbanism ce vor fi eliberate şi în online, utilizând semnătura electronică, şi pe de altă parte, pentru agenţii economici, obţinerea autorizaţiilor de funcţionare să poată să fie realizată în aceiaşi modalitate”, a menţionat Băluţă.

El a precizat că de la 1 ianuarie 2019 taxa de salubrizare îşi va menţine cuantumul de 5,03 lei pentru persoane fizice, elementul de noutate fiind că nu vor plăti taxa copiii de până la 7 ani, în urma unei decizii de săptămâna acesta a Consiliului local. Băluţă a spus că le vor fi daţi banii înapoi celor care au achitat o taxă majorată, dacă instanţa va stabili că nivelul nu a fost corect calculat.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
IMAS / PSD, creşte cu 4% în sondaje
PSD a reuşit să crească patru procente de la o lună la alta, arată un ...