Hackerul Guccifer, acuzat de spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton, a fost predat autorităților din SUA

Valentin Borcea INVESTIGAȚII POLITIC

Marcel Lehel Lazăr, hacker-ul cunoscut drept „Guccifer” sau „Micul Fum”, a fost predat autorităţilor judiciare americane, în vederea executării pedepsei de 52 de luni de închisoare, a informat Agepres, care citează Curtea de Apel Alba Iulia. Bărbatul a fost condamnat de către un tribunal federal din statul Virginia pentru furt de identitate cu circumstanţe agravante şi acces neautorizat la computer. Hacker-ul a fost predat autorităţilor judiciare americane în urmă cu câteva zile.

Gucifer l-a golit de secrete şi pe Colin Powell

Guccifer este bănuit că a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numără fostul secretar de stat american Colin Powell, comisarul european Corina Crețu, Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi vedete din SUA.

Rolul bărbatului în ancheta privind spargerea contului de e-mail al lui Hillary Clinton a fost evocat prima dată în primăvara lui 2016 de către Fox News. Contul de e-mail al fostului secretar de stat conţinea circa 2.200 de e-mail-uri cu informaţii clasificate şi alte 22 de nivel Top Secret.

Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat în 2016 la închisoare, de către un tribunal federal din oraşul Alexandria, după ce a pledat vinovat la două din cele nouă capete de acuzare, respectiv la acuzaţiile de acces neautorizat la un sistem informatic protejat şi furt de identitate în formă calificată.

Curtea de Apel din Alba Iulia a admis cererea de extrădare în SUA

A fost extrădat, în primăvara lui 2016, din România în SUA, pe perioada desfăşurării procedurilor judiciare, şi a fost adus din nou în ţară în octombrie 2016 şi încarcerat iniţial la Rahova.În septembrie, Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de extrădare în SUA a hacker-ului.

Scandalul email-urilor lui Hillary Clinton a fost o temă principal a campaniei electorale americane din 2016 și una dintre armele pe care Donald Trump le-a folosit împotriva adversarei sale de atunci. “Arestați-o, Arestați-o”, cu referire la fosta Primă Doamnă, a devenit un slogan frecvent la mitingurile de campanie ale președintelui american și este utilizat și acum de republicanii trumpiști.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Judecătoarea Lia Savonea cere începera procedurilor de revocare a conducerii ICCJ
Un judecător ales în Consiliul Superior al Magistraturii îi cere președintei CSM să supună în ...