Timmermans: Reforma justiției poloneze nu este necesară, modificările trebuie anulate

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Conflictul deschis dintre UE și Polonia pe tema justiției nu face decât să se extindă. Comisarul european pentru Statul de Drept, Frans Timmermans, mai nou candidatul socialiștilor europeni pentru postul de președinte al Comisiei Europene, a spus că Polonia nu ar trebui să continue reforma în justiție, deoarece nu mai este necesară. Declarația a fost făcută în timpul unui interviu de 15 minute pe care oficialul european l-a acordat Polskie Radio.

UE nu e de acord cu pensionarea judecătorilor de la Curtea Supremă când împlinesc 65 de ani

O mare problemă pentru Frans Timmermans este noua lege pentru Curtea Supremă, care pensionează toți judecătorii care au peste 65 de ani, adică o treime din total. Polonia ar trebui să revină la legea veche, este de părere oficialul european. Luna trecută, Comisia Europeană a demarat o nouă procedură împotriva Poloniei, fix din cauza acestor schimbări despre care oficialii de la Bruxelles spun că încalcă independența justiției și inamovibilitatea judecătorilor.

Oficialii polonezi spun că reforma în justiţie e necesară pentru a elimina metehnele comuniste

Ambasadorul Poloniei la UE a spus că guvernul de la Varșovia pregătește deja un răspuns la îngrijorările Comisiei Europene. Până acum, executivul polonez a apărat reforma în justiție, deoarece a spus că este necesară pentru a elimina vechile metehne comuniste.

Mai sunt judecători care au proclamat legea marţială

Ar trebui să menționăm că unii membrii a așa-numitei elite provin din fostul partid comunist și au legătură directă cu fostele curți marțiale. Vorbesc despre această situație cu interlocutorii noștri din UE – aceștia îmi recunosc în față că un asemenea lucru este dizgrațios și scandalos. Instanțele superioare din Polonia sunt conduse de oameni din anii 1980” – a spus Mateusz Morawiecki acum două săptămâni. De asemenea, premierul polonez a spus că niciunul dintre magistrații care au activat atunci în tribunalele militare comuniste nu a fost pedepsit, proclamarea legii marțiale fiind declarată ilegală în 1992.

În vară, în plenul PE, premierul polonez a spus că fiecare stat al Uniunii Europene are dreptul să-şi adapteze sistemul judiciar la propriile tradiţii, și că liderii de la Bruxelles nu trebuie să dea lecții despre bună guvernare polonezilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Harry și Meghan au “omorât” republicanismul din Australia
Vizita Ducilor de Sussex în Australia, extrem de mediatizată și care a beneficiat de multe ...