Premierul Marii Britanii i-a spus “pas” lui Klaus Iohannis

Valentin Borcea POLITIC Principal

Premierul Marii Britanii a anulat întâlnirea cu Klaus Iohannis, care trebuia să aibă loc astăzi la Londra, din cauza Brexitului. Mai precis, șefa executivului nu a putut merge la întâlnirea cu președintele român deoarece discuțiile cruciale cu colegii săi de cabinet, în legătură cu planul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, erau la aceeași oră.

“Vă informăm că întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, doamna Theresa May, programată pentru data de 14 noiembrie 2018, la solicitarea premierului britanic, nu va mai avea loc din motive obiective, ce țin exclusiv de partea britanică, având în vedere faptul că ședința de Guvern pentru a aproba textul acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană este încă în desfășurare.” – a spus AdminstrațiaPrezidențialăîntr-un anunț de presă.

Klaus Iohannis urmează să participe la aniversarea Prințului Charles, care împlinește astăzi 70 de ani. Un eveniment festiv urmează să aibă loc la Palatul Buckingham din Londra. Moștenitorul tronului britanic ar putea primi cadou din partea Guvernului planul pentru relația UE-UK, imediat după data Brexitului, 29 martie 2019. România va deține atunci președinția rotativă a Uniunii Europene.

Theresa May le-a spus astăzi colegilor din Camera Comunelor că Marea Britanie este foarte aproape ca niciodată de un acord definitive cu blocul comunitar, fără a da totuși detalii despre ce s-a negociat. O versiune preliminară a fost aprobată ieri de Londra și Bruxelles.

Din informațiile BBC, textul are circa 500 de pagini și oferă o soluție pentru cea mai mare problemă: granița dintre Irlanda și Marea Britanie. Ca să evite reapariția unor frontiere fizice în Irlanda de Nord, ce ar pune în pericol chiar integritatea Regatului Unit, toată țara ar rămâne temporar în uniunea vamală cu Uniunea Europeană, până la găsirea unei soluții permanente.

Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la anul, dar încheierea socotelile, inclusiv banii pe care Londra îi mai are de plătit Bruxelles-ului, și stabilirea unei relații viitoare, va mai dura încă aproximativ doi ani.

Loading...

One Comment

  1. Intre „(…) șefa executivului nu a putut merge la întâlnirea cu președintele român” si ” (…) i-a spus “pas” lui Klaus Iohannis” e o diferenta, nu-i asa? Da, una destul de mare… De cateva randuri, intre titlu si text. Probabil ca, datorita faptului ca distanta e atat de mare (cateva randuri e mult, totusi…) autorul n-a retinut ce-a scris in titlu si s-a contrazis singur in textul stirii. Deh, se mai intampla, mai ales cand gandesti putin si obosesti repede…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jerusalem Post: Iohannis a primit ordine de la Merkel să nu mute ambasada la Ierusalim
Angela Merkel l-a sunat pe Klaus Iohannis și i-a cerut acestuia să facă tot ce ...