SUA avertizează Ungaria: Nu vă conectați la gazoducte rusești!

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Aflat în vizită la Budapesta, secretarul american pentru Energie, , a avertizat Ungaria să ne se conecteze la gazoductul TurkStream, aflat acum în construcție pe sub Marea Neagră, din Rusia în Turcia. Mesajul a fost și pentru celelalte state din regiune, care ar putea fi tentate să importe gaz rusesc.

“Rusia folosește proiectul Nord Stream 2 și gazoductul cu mai multe ramuri TurkStream ca să-și extindă controlul asupra securității și stabilității Europei Centrale și de Est”a explicat Rick Perry sensul avertismentului său.

Îngrijorările nu sunt nefondate. În iulie, Ungaria a semnat un acord cu Gazprom pentru conectarea țării la TurkStream până la finalul anului 2019. În timpul întâlnirii de acum cu Rick Perry, ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjártó, a spus că noul gazoduct este o veste bună pentru Ungaria, deoarece conducta are o capacitate de 6 miliarde de metri cubi iar una dintre ramuri ar putea aduce gaz la granița de sud, a scris EurActiv.

SUA vrea o Europă puțin sau deloc dependentă de gazul rusescâ

Șeful diplomației maghiare a profitat de ocazie să lanseze o nouă săgeată către România. Peter Szijjártó a spus că Ungaria ar prefera să importe gaz din Croația, care construiește un terminal LNG, și chiar din România, dar a deplâns faptul că niciuna dintre aceste surse nu este încă activă. Oficialul maghiar a dezvăluit că a cerut ajutor american despre diversificarea surselor de gaz din regiune.

Ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, a spus că țara pe care o reprezintă la Bruxelles poate lua măsuri pentru a bloca proiecte precum Nord Stream 2 și TurkStream, a scris portalul maghiar Hirado. Diplomatul a afirmat că dependența de gazul rusesc nu este o decizie geopolitică bună pe termen lung  deoarece slăbește Europa, în timp ce SUA vrea o Europă puternică.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Spania vrea 100% energie regenerabilă până în 2050
Guvernul socialist de la Madrid vrea să ridice ștacheta foarte sus pentru protecția mediului în ...