PENALUL CEO DE LA RENAULT-NISSAN / 650.000 de euro/lună salariu, fără să plătească taxele la statul japonez

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

Carlos Ghosn, șeful grupului auto Renault-Nissan, din care face parte și Dacia, a fost reținut și dus la interogatoriu în Tokyo, suspectat de evaziune fiscală. Afaceristul în vârstă de 64 de ani este bănuit că de ani de zile declară fiscului japonez un salariu mult mai mic decât primește în realitate. Diferența ar fi de câteva milioane de dolari, a scris cotidianul japonez Asahi Shimbun. De asemenea, autoritățile nipone au mai descoperit că bărbatul ar fi folosit bunuri ale companiei în interes propriu.

Pierderi mari la burse

Nissan a anunțat deja că va lua măsuri imediate pentru demiterea lui Carlos Ghosn din calitatea de președinte al companiei. Bursele au reacționat imediat. La bursa de la Frankfurt, valoarea acțiunilor Nissan au scăzut cu peste 11%. Cele ale Renault, listat la Paris, s-au depreciat cu 13%, adică peste două miliarde de euro. Valoarea de piață a producătorului francez a atins cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 16 ani, 17,9 miliarde de euro. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a transmis că va fi extrem de vigilent în legătură cu stabilitatea alianței, având în vedere că statul francez deține 15% dintre acțiunile Renault, care deține la rândul său 43% din Nissan, a notat Le Monde.

Avea salariu de aproape 650.000 de euro/lună

În iunie, acționariatul Renault au votat să-i dea lui Carlos Ghosn 7,4 milioane de euro pentru activitatea sa în anul fiscal 2017. În aceeași perioadă, a câștigat 5,7 milioane de euro de la Nissan și 1,7 milioane de euro de la Mitsubishi, cea mai recentă marcă adăugată grupului.

Carlos Ghosn are 64 de ani și este născut în Brazilia, din părinți de origine libaneză. Când avea 6 ani, s-a mutat la bunici în Beirut și apoi a studiat ingineria la Paris. După absolvire a lucrat 18 ani la Michelin, unde și-a făcut un renume de manager eficient. În 1996, a fost recrutat de Renault pe postul de vicepreședinte executiv. Într-un an, firma era din nou pe profit.

În 1999, când s-a format alianța Renault-Nissan, Carlos Ghosn a devenit șeful companiei japoneze, pe care a redresat-o. În 2005, a fost numit șef și la Renault, iar în 2016 a devenit și președinte al Mitsubishi, după ce producătorul a fost cumpărat de Renault-Nissan. În primul semestru al anului 2018, Renault-Nissan-Mitsubishi a fost cel mai mare producător din lume, după numărul de vânzări. În prezent, sub conducerea lui Carlos Ghosn sunt Renault, Nissan, Mitsubishi, Dacia, Lada, Infinit, Samsung Motors, Alpine, Datsun și Venucia.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MARIA GRAPINI RELOADED / Un europarlamentar român sesizează Comisia Europeană în legătură cu violențele de la Paris
Europarlamentarul Maria Grapini a trimis o scrisoare oficială Comisiei Europene, prin care cere executivului european ...