Polonia nu este interesată de criticile de la UE, o spune chiar Timmermans

Valentin Borcea ACTUALITATE Principal

”Regret să vă anunţ că până astăzi niciuna dintre îngrijorările exprimate de Comisie nu a fost soluţionată de autorităţile poloneze. Riscul sistemic pentru statul de drept încă persistă” -a spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, în același timp și comisarul pentru statul de drept. Declarația a venit în cadrul unei dezbateri despre Polonia a comisiei LIBE din Parlamentul European.

Polonia a prezentat luni un raport privind implementarea ordinului Curţii de Justiţie a UE de reangajare a judecătorilor pensionaţi forţat, a adăugat Frans Timmermans, documentul fiind în prezent analizat de Comisia Europeană, potrivit Agerpres.

Acum o săptămână, comisarul socialist olandez a spus că reforma justiției din Polonia nu este necesară și că Varșovia trebuie să dea neapărat înapoi. Guvernul conservator polonez a susținut mereu că toate schimbările sunt necesare pentru curățarea influenței comuniste, care încă persistă în sistemul juridic.

Polonia este vizată de două proceduri separate, începute de instituțiile europene. În primăvară, țara a devenit primul membru UE pentru care s-a activat Articolul 7 din Tratatul UE, menit să sancționeze statele-membre pentru încălcări grave ale valorilor fundamentale ale blocului comunitar. În cazul polonez, valoarea de bază despre care oficialii europeni spun că este încălcată „statul de drept, prin schimbările făcute la legile justiției.

În octombrie, Comisia Europeană a lansat o procedură de infringement împotriva Poloniei, în legătură cu noua lege privind Curtea Supremă. Actul normativ scoate la pensie toți judecătorii curții care au peste 65 de ani, adică o treime din total. Oficialii de la Bruxelles spun că încalcă independența justiției și inamovibilitatea judecătorilor.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Turnul înclinat din Pisa s-a mai îndreptat
Amplele lucrări inginerești din ultimele decenii, menite să salveze Turnul înclinat de Pisa de la ...