Șeful spionajului militar rus a murit subit. Predecesorul său a murit la fel de brusc

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Directorul Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU), Igor Korobov, a decedat miercuri la 63 de ani în urma unei „boli grave”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova. Potrivit presei britanice, “boala” a apărut luna trecută, după ce Vladimir Putin l-a acuzat pe general de incompetență în cazul Skripal, fostul spion rus și fiica care au fost otrăviți cu Novichok în Marea Britanie. Principalii suspecți sunt doi agenți GRU.

Ministerul rus al Apărării a scris în comunicat că a fost vorba de o afecțiune de lungă durată, dar fără să spună ce. Korobov a lucrat în cadrul informaţiilor militare din 1985 şi a ocupat diverse posturi, până la numirea sa ca şef al GRU în 2016 printr-un decret prezidenţial, a scris Agerpres. Predecesorul lui Korobov, Igor Sergun, a murit subit în ianuarie 2016, la vârsta de 58 de ani, circumstanţele decesului său fiind neclare.

Ca şef al GRU, el a fost sancţionat pe 15 martie de administraţia americană, împreună cu alte 12 persoane, pentru încercarea de a se amesteca în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. Totodată, Korobov şi directorul său adjunct până în 2017, Serghei Ghizunov, fuseseră acuzați în decembrie 2016 de preşedintele SUA de la acea vreme, Barack Obama, în primele represalii ale Washingtonului la presupusa ingerinţă în alegerile prezidenţiale desfăşurate cu o lună înainte.

GRU este cel mai mare serviciu secret al Rusiei dincare au dezertat în Occident mulți experți. A fost una dintre primele organizații create de bolșevici, luând naștere în noiembrie 1918. Bugetul și numărul de angajați este strict secret, dar un fost înalt ofițer al GRU, care a fugit în SUA în 1992, a spus că agenția are de șase ori mai mulți agenți în străinătate decât avea KGB. De asemenea, în subordinea GRU se află și temutele trupe special Spețnaz, a notat NEWSTANDARD.RO

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
O instanţă de judecată a decis că societăţile comerciale înfiinţate de Gabriela Firea sunt ilegale
„Gabriela Firea a încălcat legea. Curtea de Apel București a anulat astăzi definitiv înființarea celor ...