Donald Trump amenință cu taxă pe iPhone

Valentin Borcea INTERNATIONAL POLITIC Principal

Acțiunile Apple au căzut cu 2% după ce preşedintele american Donald Trump a sugerat că ar putea impune tarife de 10% pe iPhone-urile şi laptopurile importate din China, în cadrul unui interviu publicat de „Wall Street Journal”. De asemenea, liderul american a zis că este „puţin probabil” să întârzie o creştere a tarifelor de la 10% la 25% de la data de 1 ianuarie, așa cum și-ar dori omologul său chinez, Xi Jinping.

„Poate. Poate. Depinde care este cota”, a declarat preşedintele american discutând despre posibilele tarife pe iPhone-uri şi laptopuri. „Adică, le pot face la 10%, iar oamenii vor accepta asta”, a scris Mediafax.

Donald Trump a anunţat că intenţionează să majoreze taxele pe bunuri chinezeşti de 200 de miliarde dolari la 25%. De asemenea, a anunţat că, începând cu ianuarie, va adăuga  taxe vamale pe bunuri în valoare de 267 miliarde de dolari care nu sunt acum tarifate, dacă cele două ţări nu ajung la o înţelegere.

Preţurile la săpun şi şerveţele vor creşte 

Liderii de la Washington și Beijing se vor întâlni săptămâna aceasta la Buenos Aires, în apropierea summitul-ui G20. Tarifele vamale impuse atât de China, cât și de SUA, au fost criticate de către firme, care sunt responsabile cu plata taxelor de import. Mai multe companii, inclusiv Walmart, cel mai mare lanț de magazine din SUA, au avertizat că prețurile unor produse de zi cu zi, de la săpun la șervețele, vor crește.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis nu a lăsat lupta politică la garderobă, nici la Ședința Solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului României Mari
Camera Deputaților și Senatul s-au reunit ieri în ședință solemnă pentru a marca 100 de ...