1 DECEMBRIE / Alba Iulia – Show pirotehnic 3D, 800 de militari şi trei tone de fasole cu cârnaţi

Mihai Popescu ACTUALITATE Principal SOCIAL

De 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia se va organiza cea mai fastuoasă paradă militară cu circa 800 de militari, transportoare blindate, tunuri, maşini de luptă şi autospeciale, tot harnaşamentul din dotarea Armatei din Transilvania.

entru localnicii şi turişti, autorităţile au pregătit opt mii de porţii de fasole cu cârnaţi.

În program apare şi un show pirotehnic 3D

Manifestările prilejuite de Ziua Naţională vor începe la ora 9.00 cu ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe cu flori, la statuile lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu, Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria şi Mihai Viteazul.

La ora 11.45, în faţa Sălii Unirii, clădire în care s-a hotărât şi semnat actul de Unire, vor fi primiţi Solii din Cetăţile de Scaun, iar cei prezenţi vor asculta mesaje emoţionante care vor aduce aminte de momentele petrecute la 1918. La ora 12.00 va avea loc un Te Deum la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, iar o oră mai târziu o paradă militară spectaculoasă, în cadrul căreia vor defila circa 800 de militari, transportoare blindate, tunuri, maşini de luptă şi autospeciale.

Dispozitivul de defilare va fi format din reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Pompierilor, Armatei, Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale. Totodată, ca în fiecare an, şi Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia va participa cu două plutoane. Parada militară va dura circa 60 de minute şi se va organiza, la fel ca anii trecuţi, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi împrejurimi.

Marea Unire a bucătarilor: 8000 de porţii de fasole cu cârnaţi

De la ora 14.00, pe Latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina, va avea loc evenimentul denumit ”Marea Unire a Bucătarilor”, în cadrul căruia vor fi preparate trei tone de fasole şi cârnaţi. Autorităţile locale şi judeţene aduc românilor sosiţi aici din toate colţurile ţării bucate din patrimoniul gastronomic naţional: 8.000 de porţii de fasole cu cârnaţi, pregătite după o reţetă culeasă din bucătăria veche ţărănească. Pâinea pentru festinul culinar va fi coaptă în şase cuptoare electrice, la faţa locului. Mâncarea va fi împărţită gratuit din cinci puncte de distribuţie şi va fi preparată de mai mulţi bucătari cunoscuţi din ţară. De la ora 15.00 va începe spectacolul de muzică populară ”Cânt şi suflet românesc” în cadrul căruia vor concerta interpreţi consacraţi, între care Veta Biriş, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu sau Leontina Fărcaş.

Cea mai mare inimă proiectată pe cer

La ora 17.00, la Universitatea ”1 Decembrie 1918”, va avea loc conferinţa ”Repatriot”, iar la ora 20.00, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, va concerta Andra şi Zdob şi Zdub.Seara se va încheia cu un spectacol de artificii, denumit ”Emotion Romania”, care va începe la ora 22.00. Potrivit firmei care organizează show-ul, acesta va avea un concept unicat. Structurile pirotehnice vor fi folosite în premieră în România, spectacolul va avea viziune 3D, iar pe cer va fi văzută cea mai mare inimă proiectată vreodată în România în cadrul unui astfel de show.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Air Force Merkel s-a stricat în drum spre summit-ul G20. Avionul oficial, un dezastru cu aripi
Angela Merkel va rata deschiderea summitul-ui G20 din Argentina după ce avionul oficial, un Airbus ...