Identităţile a 500 de milioane de clienți Marriot şi cardurile lor de credit, ţinta unui atac cibernetic

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal SOCIAL

O bază de date a rezervărilor de la hotelurile Starwood, o subsidiară a lanţului hotelier Marriott, a fost vizată de un atac cibernetic care ar putea afecta până la 500 de milioane de persoane.

Informaţiile personale ale celor care au rezervat camere în proprietăţile Starwood ale lanţului hotelier Marriott au fost accesate de persoane neautorizate. Atacul cibernetic a vizat informaţiile persoanelor referitoare la cardurile lor de credit care ar putea fi folosite pentru a fura bani, a avertizat Marriott.

Informaţiile sensibile erau protejate astfel încât să nu poată fi citite chiar dacă oamenii aveau acces la baza de date. Însă atacatorii ar fi putut să fure şi codurile necesare pentru a decripta datele şi a le citi, a informat Marriott, citat de news.ro

Marriott a fost alertat de un posibil atac pentru prima oară în septembrie. Atunci, a fost depistată o persoană care încerca să acceseze baza de date. Ulterior, s-a descoperit că atacuri avuseseră loc încă din 2018. Compania a creat un site special pe care turiștii care cred că au fost afectați îi pot accesa să verifice dacă au fost printre victimele atacului.

Din grupul Starwood fac parte lanțurile W Hotels, Sheraton, Le Meridien și Four Points by Sheraton. Hotelurile sub numele Marriot nu au fost afectate, deoarece folosesc un alt sistem informatic pentru rezervări. Marriot a cumpărat Starwood în 2016, tranzacție ce a creat cea mai mare companie hotelieră din lume, cu peste 5800 de proprietăți.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
1 DECEMBRIE / Alba Iulia – Show pirotehnic 3D, 800 de militari şi trei tone de fasole cu cârnaţi
De 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia se va organiza cea mai fastuoasă paradă militară ...