Traduceţi hipsterilor! „Când în mlaştinile Berlinului creştea pir, în Transilvania se cânta nemţeşte şi se rosteau rugăciuni latineşti”

Marius Ghilezan OPINIE Principal

Există şi români care nu se bucură de 1 Decembrie. Ei sunt hipsteri. Pentru indivizii din aces grup, tradiţiile şi valorile naţionale sunt chestiuni anti-europene. Religia e o îndobitocire. Numai deviaţionismul lor e în acord cu vremea indignării. A indignării că laptele are prea multă frişcă. A ripostei clăbucului prea înmiresmat. A cizmelor prea îmblănite. A prea binelui care le dă pe afară, ca mucii la proteste.

Pe grupurile lor de rebeliune civică, agitatorii cauzei anunţă că mitingiştii de azi vor întoarce spatele guvernului, în ciuda ţăranilor care au făcut sute de kilometri cu căruţele spre Alba Iulia.

Hipsterii vor o ţară ca afară, dar habar nu au că în Regatul Român veneau pietrarii italieni să construiască palate şi case.

Cine să le spună hulitorilor că saşii şi şvabii au sosit în Ardeal pentru că mureau de foame în satele lor nemţeşti?

E cineva în stare să le explice buna convieţuire şi înţelegere între oameni de religii şi convingeri diferite?

Protestatarii de azi ( nu protestanţii, cum îi definea un politruc de tembeliziune) pun poze pe net cu Biblioteca din Danemarca, uitând că cea de la Bucureşti e demult gata.

Indivizii de gen, luaţi împreună, acţionează ca o sectă. Frustraţi de prea binele dăruit de părinţi şi de ţara modernizată nu intră în lăcaşurile de cultură, pentru că-şi iau întreaga informaţie din newsfeed. N-au nevoie de profunzimea textelor din cărţi, au lozincile gata pregătite.

Se adună prin pieţe pentru a huli. Pentru a-şi bate joc de credincioşi şi de loialii conservatorismului. Profeţii Apocalipsei le-au arătat ţinta. Pentru ca Dracul să fie personalizat, i-au spus Dracnea.

Habar nu au că leul în 1938 era mai tare decât francul belgian. Că Regina Maria avea în plan un Commenwealth în Balcani.

Cine să le spună anti-tradiţionaliştilor că intelectualii din 1918 au realizat Marea Unire după o largă consultare populară şi că Transilvania a fost prima regiune din fostul Imperiu cu reprezentare democratică?

Ştie rezistentul de azi că revoluţionarul din 1918 a îmbrăcat haina bolşevismului, adevărata ciumă roşie care a ucis mai mulţi oameni decât al doilea război mondial?

Îi spune cineva celui ce face zoom pe whatsapp pentru a vedea mai bine mesajul venit de la centru ce să strige şi cum să strige, când vine momentul beculirii, că fericirea nu vine din globalism şi nu biserica aduce sclavie, ci invers, corporatismul pe care-l serveşte?

Se dă frumos că e anti. Străbunii lor au fost pro. Pro Basarabia. Pro unire. Pro România.

Nu ştie să închine capul pe lângă un loc de jertfă. I s-a spus de la Comandamentul civic al indignării că omagierea eroilor e un gest anti european.

Poate să le traducă cineva beculitorilor vorbele Părintelui Schlattner din Roşia de Sibiu: „Când în pădurile şi mlaştinile unde astăzi se află Berlinul creştea pir, aici, în Transilvania, se cânta nemţeşte şi se rosteau rugăciuni latineşti?“

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Drept la replică/ „Clotilde Armand e responsabilă de afacere Bechtel, exact la fel de mult pe cât este un utilizator de Windows părtaș la afacerea Microsoft”
Ca urmare a articolului: ”Ministrul “Zero absorbţii fonduri europene,” primul pe lista USR pentru alegerile ...