Juncker: Vreau ca România să intre în Schengen pe mandatul meu

Valentin Borcea POLITIC Principal

România a primit un nou susținător important pentru aderarea la Schengen, chiar în persoana șefului executivului european, Jean-Claude Juncker. Oficialul i-a spus Vioricăi Dăncilă că nu vrea să plece din fruntea Comisiei Europene fără ca România să intre în spațiul Schengen.

Îmi amintesc cu o anumită emoție ziua în care, în numele Uniunii Europene, pentru că eram președintele Consiliului Uniunii Europene în 2005, în timpul președinției luxemburgheze, am semnat acordul de aderare. Rămân convins că înainte de sfârșitul mandatului acestei Comisii vom primi România ca nou membru al Spațiului Schengen. Mai sunt eforturi de făcut, dar vom obține acest rezultat a spus Jean Claude Juncker în timpul discursului său din cadrul conferinței de presă. Apoi a reluat ideea și la întrebarea unui jurnalist despre MCV.

“Intenţia mea este ca România să devină membră a spaţiului Schengen. În ultimul raport am atras atenţia autorităţilor române asupra unor puncte slabe, am lucrat de ambele părţi pentru a îmbunătăţi pregătirea României pentru aderarea la spaţiul Schengen şi nu aş vrea să îmi închei mandatul înainte ca România să fi devenit membră a spaţiului Schengen, dar mai sunt eforturi de făcut.”

Mandatul lui Jean-Claude Juncker se va încheia la 1 noiembrie 2019.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mircea Drăghici a sesizat Inspecţia Judiciară pe motiv că procurorii au informat presa înainte de a i se prezenta acuzaţiile
Deputatul PSD, Mircea Drăghici, este ţinta atacurilor presei obediente sistemului, cât şi a procurorilor din ...