Kosovo vrea să-i facă propria armată. NATO avertizează!

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Kosovo, statul autodeclarat independent de Serbia dar nerecunoscut internațional, vrea să-și transforme forțele de securitate într-o armată proprie. Decizia vine în contextul deteriorării relațiilor cu Serbia.

KSF este o forţă de securitate alcătuită din 2.500 de militari, echipată cu armament uşor şi pregătită de NATO. Ea asigură misiuni precum gestionarea situaţiilor de criză, protecţia civilă şi aprovizionarea.

“Parlamentul” de la Pristina urmează să examineze la 14 decembrie, în a doua lectură, crearea unei armate. Belgradul, care nu recunoaşte independenţa Kosovo, susţine că decizia reprezintă o ameninţare directă la adresa securităţii şi încalcă termenii prezenţei NATO în Kosovo.

“O astfel de decizie nu survine într-un moment oportun, ea contravine recomandărilor multor aliaţi NATO şi poate avea repercusiuni grave asupra viitoarei integrări auro-atlantice a provinciei Kosovo”, a spus Stoltenberg la Bruxelles, după ce a discutat această chestiune cu miniştrii de externe ai ţărilor NATO, citat de Agerpres.

Reacția de la Belgrad a fost mult mai dură. „Sper că nu va trebui niciodată să recurgem la armată, dar este una din opţiuni în momentul de faţă, deoarece nu putem să nu observăm că se procedează la o nouă epurare etnică”, a declarat presei premierul Ana Brnabic.

Remarca sa vine după ce marţi preşedintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat autorităţile kosovare că vor să „alunge populaţia sârbă din Kosovo”, ridicând bariere vamale şi creându-şi o armată.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Juncker: Vreau ca România să intre în Schengen pe mandatul meu
România a primit un nou susținător important pentru aderarea la Schengen, chiar în persoana șefului ...